Зеленський у Вашингтоні призвав США бути сильними, щоб Україна змогла захиститись від російських бомб
Зеленський у Вашингтоні призвав США бути сильними, щоб Україна змогла захиститись від російських бомб

Зеленський у Вашингтоні призвав США бути сильними, щоб Україна змогла захиститись від російських бомб

Україна зможе  захистити людей і населені пункти від російських керованих авіабомб, якщо США надасть дозвіл на знищення російських військових літаків на їхніх базах. Про це президент Володимир Зеленський заявив під час виступу в інституті Рональда Рейгана у Вашингтоні.

Як приклад він навів Харків, коли ЗСУ здобули важливу перемогу - зупинили наступ росіян на Харків".

- Мужність наших чоловіків і жінок, а також дозвіл Америки наносити удари по військових об'єктах у Росії зробили свою справу, - наголосив президент.

За його словами, Україна знищила пускові установки російських ракет, які щодня понад два роки обстрілювали Харків. І це дало Харкову захист від ракетних ударів".

- Уявіть, як багато чого ми зможемо досягти, коли всі обмеження будуть зняті… Якщо американське керівництво зробить крок уперед і дозволить нам знищувати російські військові літаки на їхніх базах. Це також дасть миттєвий результат. І ми чекаємо цього кроку, - заявив він.

Зеленський впевнений, що  Україна зможе в такому випадку «значно обмежити дії Росії на півдні і витіснити звідти окупанта».

Президент наголосив, що наразі світ потребує американського лідерства, яке «не чекає листопадових виборів у США, а діє рішуче».

 - Настав час вийти з тіні, ухвалити сильні рішення, а не чекати листопада чи будь-якого іншого місяця. Для цього ми маємо бути сильними і безкомпромісними в захисті демократії, щодо Путіна і його оточення та будь-якого можливого терору. Усі разом, - заявив Зеленський.

Він також призвав США допомогти в проведенні другого Саміту миру поточного року, відреагувавши тим самим на розширення стратегічного партнерства Північної Кореї і Москви, яке передбачає зобов'язання про взаємну військову підтримку.

- Ми повинні і можемо організувати цього року другий мирний Саміт на основі Формули миру - ще потужніший і справді вирішальний. Нам потрібна ця підтримка з боку США, - вважає Зеленський.

  • 9 липня Володимир та Олена Зеленські прибули до Вашингтона, де відбудеться саміт НАТО.  
  • 8 липня Володимир Зеленський відвідав Польщу, прямуючи на саміт НАТО до Вашингтона. 
Теги за темою
Володимир Зеленський НАТО Вашингтон
Джерело матеріала
loader