У Китаї образилися на НАТО через заяву про рушійну силу війни РФ проти України
У Китаї образилися на НАТО через заяву про рушійну силу війни РФ проти України

У Китаї образилися на НАТО через заяву про рушійну силу війни РФ проти України

У середу, 10 липня,НАТО оприлюднило деякі зі своїх найрізкіших коментарів щодо участі Китаю у війні в Україні, звинувативши Пекін у тому, що він є "рушійним фактором" для Росії. Це викликало гнівну відповідь представництва КНР в ЄС.

Про це повідомляє BBC. Пекін, зокрема, закликав НАТО "припинити роздувати про так звану китайську загрозу та провокувати конфронтацію та суперництво".

Окрім того, речник міністерства закордонних справ Китаю Лінь Цзянь заявив сьогодні, що Альянс паплюжить його країну "сфабрикованою дезінформацією".

Китай також закликав НАТО триматися подалі від Азіатсько-Тихоокеанського регіону, заявивши, що зусилля Альянсу щодо зміцнення військових і безпекових зв'язків із сусідами Китаю підривають інтереси країни, а також мир і стабільність у регіоні.

"НАТО продовжує грати на взаємозв'язку між безпекою Європи і безпекою в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні... Ми закликаємо його залишатися в рамках своєї ролі регіональної оборонної організації в Північній Атлантиці. Альянс не повинен стати порушником миру і стабільності в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні або інструментом, використовуваним деякими великими державами для збереження гегемонії", – ідеться в китайській заяві.

Представництво Китаю при ЄС заявило, що Пекін прагне політичного врегулювання війни в Україні та ніколи не надавав летальну зброю жодній зі сторін у конфлікті, додавши, що "нормальні торговельні потоки" з Росією не повинні бути порушені або піддаватися примусу.

Варто зазначити, що ці коментарі прозвучали в той час, коли Пекін проводить військові навчання з Білоруссю, яку президент Росії Володимир Путін використав як плацдарм для свого вторгнення в Україну в 2022 році.

Нагадаємо, у середу, 10 липня, у підсумковому комюніке країни НАТО зажадали від Китаю "припинити будь-яку матеріальну і політичну підтримку військових дій Росії", виступивши з найрішучішим засудженням Пекіна за всю історію альянсу.

У спільній заяві на щорічному саміті у Вашингтоні НАТО йдеться, що "масштабна підтримка Пекіном російської оборонної промислової бази посилює загрозу, яку Росія становить для своїх сусідів і для євроатлантичної безпеки".

Как сообщал OBOZ.UA, Украина в войне с оккупантами может перейти к наступательным операциям уже в этом году. Но для этого необходимо создать соответствующие условия. Прежде всего военная помощь Украине должна не только сохраняться, но и усиливаться, сказал во время саммита НАТО в Вашингтоне высокопоставленный чиновник НАТО.

Напередодні, 10 липня, Китай прокоментував удар російських військ по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві 8 липня. Там цинічно заявили, що обидві сторони "конфлікту" мають виявляти стриманість та уникати дій, які можуть призвести до ескалації.

Только проверенная информация у нас в Telegram-канале OBOZ.UA и Viber. Не ведитесь на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader