9 лінивих звичок, які допомагають худнути без обмежень
9 лінивих звичок, які допомагають худнути без обмежень

9 лінивих звичок, які допомагають худнути без обмежень

Щоб отримати максимальний результат дуже корисно доводити справу до кінця та виконувати корисні звички зі схуднення. Цієї думки дійшли провідні лікарі та тренери, що допомагають втрачати вагу зіркам.

Щоб побачити стабільний результат дуже важливо не звертати з правильного шляху. Як правильно виконувати стратегії зі схуднення, щоб не повернути свої кілограми, пише видання Eat This Not That.

Будьте добрими до себе

Перестаньте звертатися до себе у негативному відтінку. Не кажіть до себе: "Я такий ледачий", "Мені потрібно більше сили волі". Такі думки заважають вам втрачати вагу, вважають експерти. Спробуйте відкинути ці розмови і бути до себе добрішим, кажучи: "Я прогресую", "Я можу досягти бажаної ваги", "Я молодець і вітаю себе з маленькою перемогою" тощо. Не співчувайте себе, якщо не хочете залишитися з ненависними кілограмами.

Ви снідаєте з високим вмістом білка

Щоб краще втрачати кілограми — додайте до своїх сніданків страви з високим вмістом білку. На думку зіркових експертів, ця рекомендація працює навіть ефективніше за режим фізичних вправ або коктейль для схуднення. Адже, якщо дивитись на перспективу, споживання сніданку з високим вмістом білку допоможе збільшити вашу м’язову масу, а це означає, що з часом ви спалите більше калорій.

Крім того, білкові сніданки допоможуть вам не відчувати голод та бути ситнішими.

Тож, спробуйте зробити корисну звичку на сніданок, додаючи білок до свого раціону. Ця звичка стане новою сходинкою до вашого здорового харчування.

Приклад такого сніданку

Половина банки чорної квасолі з 3 яйцями та жменею шпинату. Готуйте 5 хвилин на сковороді або кілька хвилин у мікрохвильовій печі. Приправте сіллю, перцем і трохи пікантного соусу.

Силові вправи

Для кращого спалення калорій потрібно додати регулярні силові вправи. Це може бути підйоми, віджимання та присідання, які корисні для початківців.

Але якщо ви завзято підходите до схуднення, спрямуйте свої тренування та найважливіші групи м’язів, які допоможуть вам спалити більше жиру: присідання, випади, жим лежачи та станова тяга. Ці вправи прискорюють метаболізм протягом 48-72 годин після того, як ваше тіло відновлює м’язи і нарощує додаткові м’язи в очікуванні більшого навантаження в майбутньому.

Водночас, важливо дотримуватися збалансованої дієти, які містить білок, хороші вуглеводи, належну гідратацію та не забувати про 7 годин сну.

Готуйте страви зазделегідь

Підготовка їжі заздалегідь може стати вашим секретом до досягнення цілей схуднення. За словами фахівців, одні з найбільших викликів полягають у відчутті голоду та відсутності здорових варіантів. Важливо заздалегідь спланувати та приготувати їжу, яка відповідає вашим потребам, щоб уникнути шкідливих перекусів і втратити зайві кілограми ефективно.

Ви "відпрацьовуєте" свої страви перед тим, як їх їсти

Поширена думка, що потрібно "відпрацьовувати" їжу після трапези, часто несправедлива, особливо після великих обідів, зауважують експерти. Навіть невеликі фізичні активності перед їжею можуть допомогти знизити рівень інсуліну, покращити поглинання поживних речовин і запобігти збереженню надлишків жиру в організмі.

Ви їсте постійно

Постійне споживання насичених поживними речовинами страв є ключовим для довгострокової втрати ваги. Замість того, щоб постійно думати про "скорочення", "обмеження" або "лічення" калорій, варто зосередитися на прийнятті корисних, заряджаючих енергією рішень щодо харчування. Це допомагає не тільки почуватися добре, а й розвивати впевненість у своїх здорових виборах і сформувати корисні звички з часом.

Збалансоване меню

З'їдайте більше овочів, ніж фруктів, та віддавайте перевагу отриманню вуглеводів з овочів і салатів. Фрукти слід обмежувати однією або двома порціями на день, а крохмалеві продукти - менше. Овочі, які мають найменшу кількість калорій, забезпечують відчуття ситості і поживність, тому вони є важливою складовою раціону. Фрукти можна вживати як закуски, десерти або додавати до смузі для більш різноманітного харчування.

Ви залишаєте їжу на тарілці

Практика залишати кілька шматочків їжі на тарілці допомагає встановити зв’язок із сигналами "насичення". Вчіться зупинятися, коли відчуваєте комфорт від їжі, щоб усвідомити, скільки насправді потрібно їсти за один раз.

За словами експерта, часто ми спираємося на порожню тарілку, щоб сигналізувати про закінчення прийому їжі, але в цей час можемо з’їсти більше, ніж потрібно. Наприклад, залишаючи 2 шматочки їжі на тарілці під час двох прийомів їжі щодня, можна заощадити щоденно 100 калорій, що за рік може призвести до непоганої втрати ваги.

Ви добре спите

Якщо ваш сон не відповідає нормі 7-9 годин на ніч, схуднення може стати важким завданням. Відповідний сон не лише забезпечує відповідний рівень енергії для тренувань, але і допомагає уникнути солодких спокус, які можуть підірвати ваші зусилля протягом дня. Пам’ятайте, що недосипання сповільнює метаболізм і збільшує апетит.

Раніше OBOZ.UA розповідав про негативні наслідки від постійного споживання білка.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader