Як почати їсти більше вівсянки та в чому її користь
Як почати їсти більше вівсянки та в чому її користь

Як почати їсти більше вівсянки та в чому її користь

Вівсянка має винятковий харчовий профіль та численні переваги для здоровʼя. Не даремно ця зернова культурна була основним продуктом харчування для багатьох народів протягом століть.

Про це повідомив лікар Кріс Завос. Він зауважив, що сам овес багатий джерелом складних вуглеводів, харчових волокон, зокрема, бета-глюканом, розчинною клітковиною, яка може знижувати рівень холестерину.

Користь споживання вівсянки:

Зміцнення серця

Клітковина допомагає знизити рівень холестерину, тим самим зменшуючи ризик серцево-судинних захворювань.

Допомога в схудненні

Складні вуглеводи в овесі повільно перетравлюють, забезпечуючи стійке вивільнення енергії та запобігаючи раптовим стрибкам цукру в крові, що може призвести до переїдання.

Покращення травлення

Клітковина сприяє здоровому травленню та запобігає запорам. Овес діє як природний проносний засіб, допомагаючи регулярній дефекації та підтримуючи здоровʼя кишківника. Розчинна клітковина діє як пребіотик, живлячи корисні кишкові бактерії та підтримуючи здоровий мікробіом.

Регулювання рівня цукру в крові

Овес має низький глікемічний індекс, а тому повільно перетравлюється, що призводить до поступового підвищення рівня цукру в крові.

Як споживати більше овесу

Варто надавати перевагу вівсянці, приготованій на молоці чи воді з додаванням фруктів, горіхів та меду. Це ж стосується граноли.

Не варто забувати й про випічку, а саме печиво, кекси, хліб, енергетичні батончики з овесом. А для тих, хто шукає альтернативу молочним продуктам, можна спробувати вівсяне молоко.

Раніше OBOZ.UA розповідав про корисніпротизапальні закуски для схуднення.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader