Морські водорості в раціоні людині: чи дійсно це корисно
Морські водорості в раціоні людині: чи дійсно це корисно

Морські водорості в раціоні людині: чи дійсно це корисно

Морські водорості вже давно стали частиною харчування, вони особливо популярні в японській кухні. Вони позитивно впливають на здоровʼя людини, зокрема, на роботу кишківника, регулюють рівень цукру в крові та містять багато вітамінів. 

Про це повідомили в health. Морські водорості містять антиоксиданти, а саме вітаміни А, С та Е, також у них міститься багато йоду.

Користь морських водоростей:

Підтримка функції щитоподібної залози

Морські водорості в раціоні допомагають збільшити споживання йоду, що позитивно впливає на щитоподібну залозу. 

Вміст антиоксидантів

Морські водорості мають вітаміни А, С та Е. Своєю чергою антиоксиданти допомагають запобігти пошкодженню клітин, зменшують вплив вільних радикалів, які сприяють хронічним захворюванням, а саме серцево-судинним, діабету та певним видам раку. Також антиоксиданти можуть покращити імунну систему.

Здоровʼя кишківника

Клітковина, що міститься у водоростях, допомагає здоровʼю кишківника. 

Управлінні вагою

Морські водорості містять мало калорій, в результаті це може позитивно вплинути на вагу та калорії. Крім цього, бурі водорості містять фукоксантин, хімічну речовину, що має антиоксидантні властивості та допомагає зменшити ризик ожиріння.

Зниження ризику серцево-судинних захворювань

Морські водорості допомагають зменшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, одним із факторів яких є високий рівень холестерину. Тоді як вітаміни й мінерали, особливо клітковина, допомагають знизити рівень холестерину.

Рівень цукру в крові

Морські водорості можуть зменшити ризик розвитку діабету другого типу. Фукоксантин допомагає регулювати рівень цукру в крові.

РанішеOBOZ.UA розповів про користь та ризики гострої їжі.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader