На відновлення «Охматдиту» вже надійшло понад ₴800 мільйонів - Ляшко
На відновлення «Охматдиту» вже надійшло понад ₴800 мільйонів - Ляшко

На відновлення «Охматдиту» вже надійшло понад ₴800 мільйонів - Ляшко

Для відновлення дитячої лікарні «Охматдит», яка постраждала внаслідок російської ракетної атаки, вже надійшло понад 800 мільйонів гривень.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу 12 липня, передає кореспондент Укрінформу.

«Уже понад 800 мільйонів від усіх партнерів надійшло на рахунки благодійних фондів і благодійного рахунку «Охматдит», це разом з державними коштами. І вони будуть відправлені на усунення наслідків терористичного акту. Вони будуть відправлені на медичне обладнання, яке постраждало. І потім кошти будуть спрямовані на проєктування і будівництво нового корпусу. Уряд і держава дофінансує потім те, що не буде вистачати», - сказав Ляшко.

Він зазначив, що за оцінками фахівців, необхідно 360-400 млн на обладнання. За його словами, сервісні інженери наразі перевіряють вціліле обладнання.

«У нас є велика кількість запитів про те, що компанії-виробники, меценати готові поставити саме медичне обладнання», - додав міністр.

Крім того, Ляшко зауважив, що на початку наступного тижня буде відібрано компанію, яка буде реалізовувати будівельні роботи для того, щоб ліквідувати всі наслідки терористичного акту.

«І саме тоді ми вже будемо чітко знати вартість цього відновлення, саме нового корпусу, і будемо знати його тривалість», - сказав він.

Міністр відзначив, що старий хірургічний корпус, скоріш за все, підлягатиме знесенню.

Як повідомлялося, уряд виділив перші 100 млн грн для проведення невідкладних робіт з відновлення Охматдиту. Крім того, через платформу UNITED24 зібрано понад 300 млн грн.

Згідно з дорученням уряду, частина відділень Охматдиту буде тимчасово переміщена до київських обласних лікарень допоки всі корпуси лікарні не відновлять. У нових місцях будуть забезпечені всі необхідні умови для перебування й лікування дітей.

Внаслідок масованої атаки росіян на Україну у понеділок, 8 липня, загинули 44 людини, 196 людей постраждали, 11 людей вдалося врятувати. Внаслідок російського обстрілу були пошкоджені дитяча лікарня «Охматдит», медичний заклад «Адоніс», житлові будинки у Шевченківському, Голосіївському районах та бізнес-центр на Ушинського у Солом'янському районі.

Майже 100 дітей з Охматдиту були транспортовані до інших медзакладів Києва для продовження лікування.

Теги за темою
Віктор Ляшко
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader