Поліграф підтвердив непричетність заступника директора НАБУ Гізо Углави до "зливів інформації"
Поліграф підтвердив непричетність заступника директора НАБУ Гізо Углави до "зливів інформації"

Поліграф підтвердив непричетність заступника директора НАБУ Гізо Углави до "зливів інформації"

Про це Углава повідомив у фейсбуці.

Ініціював та пройшов поліграф. Готовність до його проходження я декларував перед службовими особами НАБУ, міжнародними партнерами та суспільством, як тільки відомості про наявність кримінального провадження щодо "зливів інформації" стали відомі публічно. Висновок: до зливів не причетний!
– написав Углава.

Він також нагадав, що посаду першого заступника директора НАБУ обіймає з 2015 року. Впродовж цих 9 років він доклав чимало зусиль до розбудови сучасного і незалежного правоохоронного органу.

На його переконання, саме через його принципову позицію та безапеляційність він став об'єктом потужної дискредитаційної кампанії, яка ґрунтувалася на безпідставних звинуваченнях та наклепах.

Нагадаю, відсторонився я самостійно і одразу після того, як з'явилися закиди про мою нібито причетність до зливу. Зробив це для повного та об'єктивного розслідування справи, всебічно сприяв проведенню розслідування, у зв'язку з чим надав необхідні покази,
– зазначив заступник директора НАБУ.

Інформаційна кампанія проти Углави триває і досі. Він упевнений, що її метою є прагнення знищити його репутацію.

Нагадаємо, раніше журналіст-розслідувач Денис Бігус також дійшов до висновку, що заступник директора НАБУ не має стосунку до так званих "зливів інформації" з Бюро. "Особистий висновок буде таким. Роками діяч офісу президента і радник Юрій Голик від Георгія Беркадзе отримував інформацію про діяльність НАБУ. Інформацію, якою в сукупності володів заступник директора НАБУ Гізо Углава. Чи писав сам Углава оці всі повідомлення? Ні, не думаю", – зазначав у своєму розслідуванні Денис Бігус.

Теги за темою
Новини України НАБУ
Джерело матеріала
loader
loader