Пухкі пончики – це страва, що є улюбленою з далекого дитинства. Якщо приготувати її правильно, то пончики вийдуть дуже ніжними та повітряними. А додавши до них смачну начинку, можна отримати справжнє гастрономічне задоволення.
Фудблогерка з ніком kathycoooks в Instagram розповіла, як приготувати пончики так, щоб вони вийшли пухкими. Вона також розповіла рецепт ідеальної начинки до них із використанням згущеного молока.
Інгредієнти для опари
- Тепле молоко – 200 мл
- Цукор – 1 ч.л.
- Дріжджі живі – 30 гр
- Борошно – 50 гр
Інгредієнти для тіста
- Борошно – 400 гр
- Яйце – 1 шт
- Цукор – 40 гр
- Вершкове масло м’яке – 50 гр
- Опара
Інгредієнти для крему
- Молоко – 500 мл
- Яйця – 2 шт
- Цукор – 60 гр
- Борошно – 3 ст.л.
- Згущене молоко – 100 гр
- Вершкове масло – 50 гр
Спосіб приготування
1. Для опари змішати всі інгредієнти та поставити в тепле місце на 10 хвилин.
2. До загальної кількості борошна додати опару, яйце, цукор та мʼяке вершкове масло. Замісити однорідне тісто. Спочатку лопаткою, а потім руками.
3. Викласти тісто в глибоку тарілку та залишити в теплому місці на 1 годину.
4. Готуємо крем. Змішати яйца, цукор, борошно та 100 мл молока.
5. У сотейнику підігріти 400 мл молока. Влити яєчну суміш та постійно помішуючи, на повільному вогні заварити крем до густого стану.
6. Крем перелити в тарілку та накрити харчовою плівкою в контакт. Залишити охолоджуватись.
7. До крему додати вершкове масло та перемішати міксером. Влити згущене молоко та знов перемішати.
8. Коли тісто підійшло, обминаємо та формуємо кульки по 60 г кожна.
9. Викласти на шматочки пергаменту та трохи притиснути руками. Накрити рушником та залишити ще на 20 хвилин.
10. Смажимо пончики у фритюрі, на повільному вогні, з обох сторін до золотавості.
11. Готові пончики викладаємо на паперові рушники та обвалюємо у суміші цукру та кориці.
12. Теплі пончики начиняємо кремом та прикрашаємо полуницею.
На OBOZ.UA є й інші рецепти пончиків:
- Пишні пончики
- Домашні пончики на дріжджах
- Солодкі смажені пончики