Що буде, якщо їсти багато горіхів: можливі наслідки
Що буде, якщо їсти багато горіхів: можливі наслідки

Що буде, якщо їсти багато горіхів: можливі наслідки

Горіхи корисні завдяки тому, що вони є джерелом рослинного білка. Також вони містять корисні для серця жири, вітаміни та мінерали. В результаті споживання горіхів може знизити ризик діабету, серцевих захворювань та деяких видів раку.

Про це повідомили в health. Важливо памʼятати, що горіхи корисні при споживанні в помірних кількостях. Тоді як їхня занадто велика кількість можуть викликати певні проблеми.

Ризики споживання великої кількості горіхів:

Підвищення споживання натрію

Горіхи мають низький вміст натрію, проте солоні містять додатковий натрій. У результаті це може підвищити артеріальний тиск.

Збільшення ризику каменів у нирках

Горіхи містять оксалат, це хімічна речовина, яка допомагає утворювати камені оксалату кальцію. 

Надмірне споживання поживних речовин

Деякі види горіхів забезпечують багато поживних речовин. Тоді як надлишок поживних речовин може викликати певні побічні ефекти, а саме ламкість нігтів, волосся, діарею та нудоту.

Ба більше, є люди, яким варто уникати вживання горіхів. Споживання великої кількості горіхів може призвести до появи алергії, вона може розвинутися в будь-якому віці. 

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, чому варто почати їсти бразильські горіхи.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader