Сирський розповів про випробування роботизованих систем у ЗСУ
Сирський розповів про випробування роботизованих систем у ЗСУ

Сирський розповів про випробування роботизованих систем у ЗСУ

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський поділився інформацією про важливі інновації у військовій сфері.

У своєму повідомленні на Facebook він розкрив деталі роботи над впровадженням роботизованих та безпілотних систем у бойові дії української армії.

За словами Сирського, нещодавно він відвідав один з навчальних центрів ЗСУ, де проводяться випробування комплексного застосування наземних і повітряних роботизованих та безпілотних систем в умовах реального бою. "Це дуже важливий проєкт і ми маємо перші успіхи в його реалізації", – наголосив головнокомандувач.

Сирський розповів про випробування роботизованих систем у ЗСУ - Фото 1

Він підкреслив, що особливістю сучасних бойових дій є активне використання роботизованих та безпілотних систем у бойовому порядку загальновійськового підрозділу. Мета такого підходу – вивести особовий склад з найбільш небезпечних зон, замінивши його роботами.

"Моїм найвищим пріоритетом є швидке практичне впровадження інноваційних бойових безпілотних та роботизованих платформ наземного та повітряного базування у війська", – заявив Сирський.

Головнокомандувач також повідомив, що разом з командою Міністра оборони України ведеться робота над підготовкою системних рішень для ефективного застосування широкого спектру роботизованих платформ. Ключове завдання – максимально скоротити шлях від технічного винаходу до його практичного застосування у бойових підрозділах.

Сирський розповів про випробування роботизованих систем у ЗСУ - Фото 2

Сирський висловив подяку всім, хто бере участь у цьому процесі: від інженерів-розробників і виробників до операторів-пілотів. Він наголосив на їхньому важливому внеску у підвищення бойової ефективності українських підрозділів.

Наступним кроком, за словами головнокомандувача, стане відпрацювання тактики застосування бойових наземних роботизованих комплексів, підготовка розрахунків та масштабування підрозділів НРК в бойових частинах ЗСУ. Також планується відпрацювання прийомів та способів дій безпілотних систем у різних видах бою.

Ця ініціатива є частиною стратегії модернізації Збройних Сил України та адаптації до сучасних викликів ведення бойових дій.

Джерело матеріала
loader
loader