У бойових підрозділів ЗСУ буде більше роботизованих і безпілотних систем - Сирський
У бойових підрозділів ЗСУ буде більше роботизованих і безпілотних систем - Сирський

У бойових підрозділів ЗСУ буде більше роботизованих і безпілотних систем - Сирський

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про спільну з Мінборони підготовку рішення щодо застосування роботизованих платформ.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Однією з особливостей сучасних бойових дій є активне застосування роботизованих та безпілотних систем в бойовому порядку загальновійськового підрозділу за єдиним замислом для забезпечення виведення особового складу з найбільш небезпечних зон і заміна його роботами... Разом з командою міністра оборони України докладаємо максимальних зусиль для підготовки системних рішень щодо ефективного застосування широкого спектру роботизованих платформ", - зазначив Сирський.

У бойових підрозділів ЗСУ буде більше роботизованих і безпілотних систем - Сирський - Фото 1

Він наголосив, що швидке практичне впровадження інноваційних бойових безпілотних та роботизованих платформ наземного та повітряного базування у військо є найвищим пріоритетом.

"Наша мета - максимально скоротити шлях, який проходить технічний винахід (інноваційна ідея) науковців від лабораторії до виробничого цеху і далі до бойового підрозділу", - наголосив головком.

У бойових підрозділів ЗСУ буде більше роботизованих і безпілотних систем - Сирський - Фото 2

Наступним кроком, за його словами, буде відпрацювання тактики застосування бойових наземних роботизованих комплексів, підготовка розрахунків та масштабування підрозділів НРК в бойових частинах ЗСУ, відпрацювання прийомів та способів дій безпілотних систем у різних видах бою.

Як повідомляв Укрінформ, у травні Міністерство оборони України спільно з Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості та Генштабом ЗСУ провели демонстраційні випробування роботизованої техніки, призначеної для медичної евакуації з поля бою.

Фото: Сирський/Фейсбук

Теги за темою
війна Міноборони Технології
Джерело матеріала
loader
loader