Краще брати молоді кабачки. Якщо вони вже старі, треба видалити шкірку та серединку.
Варення з кабачків
- Час: 1 година 20 хвилин
- Порцій: 8
Приготування:
- Ретельно вимийте кабачки та приберіть хвостики. Наріжте невеликими кубиками.
- Помийте апельсин та зніміть з нього цедру за допомогою дрібної терки. Вичавіть сік.
- Викладіть порізані кабачки у миску та влийте туди 100 мілілітрів води. Додайте цукор, 1 коробочку кардамону, цедру та сік апельсина. Закип'ятіть та варіть на слабкому вогні близько 45 хвилин. Не мішайте варення, а лише час від часу трохи струшуйте сироп.
- Простерилізуйте банки у духовці або на парі. Хвилину потримайте у киплячій воді кришки для банок.
- Додайте у миску з кабачками сік 1 лимона, перемішайте та проваріть все разом ще 5 хвилин. Вилийте готове варення у стерилізовану банку та закрийте кришкою.