Ворог активізувався на новому напрямку – Генштаб
Ворог активізувався на новому напрямку – Генштаб

Ворог активізувався на новому напрямку – Генштаб


Противник намагався прорвати українську оборону біля Урожайного, Макарова, Костянтинівки та Великої Новосілки.

Російські агресори посилили атаки на Времівському напрямку. Загалом на фронті відбулося 109 боїв, Генштаб ЗСУ у зведенні в суботу, 13 липня.

“Російські окупанти значно активізувався . Тут противник намагався прорвати українську оборону біля Урожайного, Макарова, Костянтинівки та Великої Новосілки. Українські захисники відбили 16 штурмів росіян, ще одна ворожа атака триває в районі Водяного”, – йдеться у повідомленні.

ворог 13 разів атакували оборонні рубежі ЗСУ поблизу Вовчанська та Глибокого. Наші воїни відбили 10 атак, ще три – продовжуються.

росіяни організували 11 штурмів біля Синьківки, Вільшаної, Петропавлівки, Новоселівки, Берестового та Стельмахівки. Чотири бої закінчилися, ще сім – тривають. Найбільша концентрація ворожих зусиль спостерігається в районі Берестового.

загарбники атакувала 15 разів поблизу Макіївки, Греківки та Тернів. Українські захисники відбили 10 штурмів, ще п’ять – тривають.

відбито чотири ворожі атаки неподалік Білогорівки та Верхньокам’янського. Ще три боєзіткнення тривають в районах Роздолівки та Спірного.

загарбники шість разів здійснювали штурми поблизу Часового Яру, Григорівки, Андріївки та Кліщіївки. Три бої вже завершилися.

противник атакував сім разів неподалік Північного, Торецька та Нью-Йорка. Ще один бій продовжується.

з початку доби росіяни здійснили найбільшу кількість спроб потіснити наших захисників у районах населених пунктів Воздвиженка, Калинове, Прогрес, Новоселівка Перша, Лозуватське, Новоолександрівка та Яснобродівка.

“Сили оборони стримують натиск противника та відбили 17 атак, сім боєзіткнень – ще тривають. Втрати ворога уточнюються”, – зазначили у Генштабі.

ворог дев’ять разів атакував поблизу Красногорівки, Костянтинівки та Побєди. Сім боїв завершено, два – продовжуються.

На інших напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала.

Як відомо, в останні місяці росіяни безупинно атакують на Донбасі і поступово протискають оборону ЗСУ. Також з 10 травня Росія відкрила новий фронт у Харківській області. Після початкових успіхів, війська РФ зазнали великих втрат і “загрузли” у Вовчанську.



Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader