Зеленський здійснить свій перший візит в Ірландію: про що говоритимуть
Зеленський здійснить свій перший візит в Ірландію: про що говоритимуть

Зеленський здійснить свій перший візит в Ірландію: про що говоритимуть

Найближчими днями президент України Володимир Зеленськийздійснить свій перший візит в Ірландію. Там глава держави проведе переговори із прем'єр-міністром країни Саймоном Харрісом.

Однією з основних тем зустрічі може стати повернення десятків тисяч українських дітей із РФ та Білорусі. Про це повідомляє The Guardian.

Ірландія, яка давно дотримується політики військового нейтралітету, але надає Україні нелетальну допомогу, наприклад, займається розмінуванням через ЄС, надасть велику підтримку зусиллям України щодо повернення приблизно 20 тис. дітей, які були примусово переселені до Росії та Білорусі.

Окрім зустрічі з Харрісом, український президент також виступить у палаці Бленхейм перед лідерами європейських країн, які зустрічаються для обговорення ситуації в Україні, європейської безпеки та демократії. Глава ірландського уряду пообіцяв надавати підтримку Великій Британії на європейському рівні і доручив своїм міністрам активізувати контакти з лондонськими колегами.

Очікується, що Україна домінуватиме на пленарному засіданні за участю лідерів, яким потім буде запропоновано приєднатися до трьох окремих робочих груп, присвячених обороні та демократії, в рамках яких відбудуться сесії щодо дезінформаційної кризи, енергетики та міграції.

Нагадаємо, Україна найближчим часом розпочне переговори щодо укладання двосторонньої угоди про безпеку з Ірландією. У червні вже відбулася зустріч із делегацією ірландського МЗС на чолі із заступником генерального секретаря МЗС Сонею Хайленд.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader