Їж батат та втрачай зайву вагу: як це працює
Їж батат та втрачай зайву вагу: як це працює

Їж батат та втрачай зайву вагу: як це працює

У пошуках ефективного методу схуднення багато хто звертається до різних овочевих дієт. Серед них існує варіант з вживанням універсального, смачного та поживного овочу, як солодкий батат.

Адже його можна готувати як запеченим, так і в пюре або відвареним, тому що цей овоч має поживну цінність, оскільки містить необхідні вітаміни та мінерали, такі як вітамін А, вітамін С, калій і магній. За словами дієтологів, вживання більшої кількості батату може стати вирішенням ваших проблем зі схудненням, йдеться у матеріалі видання Eat This Not That.

Чи може вживання солодкого батату допомогти вам схуднути

Однією з переваг солодкого батату є те, що в ньому поєднуються основні поживні речовини з клітковиною, яка є справжнім паливом для схуднення. Адже клітковина сприяє втраті ваги за рахунок підвищення ситості, зменшення споживання калорій, регуляції гормонів апетиту та уповільнення травлення. Це допомагає підтримувати збалансовану вагу в рамках здорового харчування та способу життя. Підкреслюється, що батат містить 4 грами клітковини на чашку. У ній ви знайдете як розчинну, так і нерозчинну клітковину, яка допомагає уповільнити травлення.

"Солодкий батат також є продуктом з низьким глікемічним індексом, а це означає, що він не викликає стрибків рівня цукру в крові та падінь, які можуть змусити вас відчувати низьку енергію або передчасний голод", - додають дієтологи.

П’ять способів, як батат може допомогти вам схуднути

1. Батат є чудовим джерелом харчових волокон, які можуть сприяти відчуттю ситості та зменшувати споживання калорій. Поєднання клітковини та складних вуглеводів у солодкому бататі може підвищити насичення та задоволення після їжі. Підкреслюється, що батат може допомогти вам вгамувати голод під час дієти для схуднення, особливо в порівнянні з іншими джерелами вуглеводів, такими як рафіновані зерна та доданий цукор. А ще корисніше вживати батат зі шкіркою, що додає додаткову кількість нерозчинної клітковини. Оскільки клітковина не розщеплюється під час травлення та не містить калорій, вона може пасивно зменшити споживання їжі.

2. Варто не забувати про те, що солодкий батат багатий на вітаміни, мінерали та антиоксиданти, але при цьому має низьку калорійність порівняно з іншими крохмалистими продуктами. Крім того, солодкий батат може допомогти зменшити споживання калорій, якщо її використовувати як замінник більш калорійних страв, таких як звичайна картопля або білий рис. В середньому, один солодкий батат містить лише 112 калорій. Для порівняння - лише один пакетик картопляних чіпсів розміром із закуску містить 152 калорії, але ви не відчуваєте себе настільки ситим.

3. Дієтологи підкреслюють, що окрім високого вмісту клітковини, солодкий батат містить пребіотики, сполуки, які підживлюють ріст корисних кишкових бактерій. Ці корисні мікроелементи допомагають створити середовище, яке допомагає травленню та сприяє здоровому мікробіому кишечника. Крім того, солодкий батат є чудовим джерелом вуглеводів, які називаються олігосахаридами, які вважаються пребіотиками. Вони сприяють росту корисних бактерій у нашій травній системі для здоровішого мікробіому, а здоровіший мікробіом кишечника може сприяти кращому контролю ваги.

4. Ви з легкістю можете суттєво знизити потяг до солодкого завдяки вмісту складних вуглеводів якими солодкий батат забезпечує постійний потік енергії, запобігаючи енергетичним збоям. Адже вуглеводи дають вам заряд енергії та зосередженість на досягненні фітнес-цілей. Крім того, батат має високу оцінку ситості порівняно з іншими джерелами вуглеводів, такими як рис і макарони. Спеціалісти підкреслюють, що високий вміст води та складного крохмалю, що міститься в бататі, порівняно з іншими вуглеводами з такою ж кількістю калорій, змушують довше відчувати себе ситішими. Це може допомогти контролювати споживання калорій з часом і сприяти більш ефективному схудненню.

5. І нарешті ще одна важлива властивість солодкого батату – він має відносно низький глікемічний індекс (ГІ), що означає, що він повільніше впливає на рівень цукру в крові. Це може допомогти запобігти енергетичним збоям і тязі до цукру, полегшуючи дотримання збалансованого плану харчування і втрату зайвої ваги. 

Раніше OBOZ.UA розповідав продукти, які корисно їсти для росту волосся.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader