Аномальна спека в Україні вивела з ладу два важливі енергооб'єкти
Аномальна спека в Україні вивела з ладу два важливі енергооб'єкти

Аномальна спека в Україні вивела з ладу два важливі енергооб'єкти

Через спеку в Україні сталися пожежі на енергооб'єктах.

Як передає "Хвиля", про це заявив заступник міністра енергетики України Микола Колесник в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Так, у західному регіоні відключалася високовольтна повітряна лінія через пожежу, спричинену спекою. Пожежу ліквідовано, після чого лінію включено в роботу.

За словами Колесника, загалом енергосистема опинилася у досить складній ситуації внаслідок негативного впливу восьми комплексних атак на енергетичні та цивільні об'єкти енергетики.

Енергетика України

"Найскладніша ситуація за останню добу у Харкові через продовження обстрілів. Ремонтна бригада також потрапила під обстріл. Сьогодні наслідки досить оперативно локалізовані. Ми також бачимо, що через значну спеку, яка викликає підвищене споживання, а також негативно впливає на роботу електрообладнання" - розповів він.

Колесник також зазначив, що спостерігається підвищене споживання енергії. На його покриття сьогодні задіяно близько 28 000 МВт-год імпорту зі Словаччини, Польщі, Румунії та Молдови, щоб максимально покрити імпорт. Також включають аварійну допомогу для використання всіх можливих потужностей покриття внутрішніх витрат.

Також уночі відключилася високовольтна підстанція, що призвело до знеструмлення повітряної лінії, яка з'єднує енергосистеми України та Молдови. Через спеку на території підстанції виникла пожежа, яку ліквідували.

Нагадаємо, експерт сказав, коли в Україні покращає ситуація зі світлом.

Джерело матеріала
loader
loader