Список шкідливих продуктів, які містять багато білка
Список шкідливих продуктів, які містять багато білка

Список шкідливих продуктів, які містять багато білка

Білки – це складні молекули, які складаються з довгих ланцюгів менших молекул, їх ще називають амінокислотами. Також вони відіграють важливу роль в організмі людини, зокрема, слугують структурними компонентами клітин та тканин, каталізуючи хімічні реакції та регулюючи експресію генів. Білки містяться в низці продуктах, не лише в корисних.

Про це повідомив лікар Кріс Завос. Він наголосив, що дорослі повинні споживати щонайменше 0,8 грама білка на кожен кілограм маси тіла щодня, тоді як ті, хто фізично активний, літні люди, вагітна та жінки, що годують грудьми, потребують більшої кількості білка.

Білки містяться в низці продуктах, зокрема, й нездорових.

Нездорові продукти, які містять білок:

Оброблене мʼясо

Йдеться про ковбаси, хот-доги, м'ясо делікатесів, вони часто містять багато натрію, нітратів та консервантів. У результаті вони можуть сприяти підвищенню ризику серцевих захворювань та інших проблем зі здоровʼям.

Смажені продукти

Смажена куртка та риба, вони можуть містити нездорові жири та багато калорій.

Бургери

Бургери часто мають багато калорій, нездорові жири та натрій.

Молочні продукти, які мають багато жиру

Сир та морозиво можуть мати високий вміст насичених жирів, це може збільшити ризик серцевих захворювань.

Протеїнові батончики та різні коктейлі

Більшість протеїнових батончиків та коктейлів сильно оброблені та можуть мати багато доданого цукру, штучних ароматизаторів та інших шкідливих інгредієнтів.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, яке молоко краще пити.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader