Чи справді можна схуднути за 10 днів: як швидко скинути зайві кілограми
Чи справді можна схуднути за 10 днів: як швидко скинути зайві кілограми

Чи справді можна схуднути за 10 днів: як швидко скинути зайві кілограми

Вчені назвали дієві методи, які допомагають швидко схуднути без шкоди для здоров’я.

Швидке схуднення – це міф чи реальність? Багато людей шукають найлегші способи, щоб скинути зайву вагу, і зараз пропонується безліч методів для цього. Лікарі говорять, що схуднення за короткий строк цілком можливе, але для організму це дуже великий стрес. І найчастіше під час такого схуднення втрачається не жирова тканина, а вода і м’язова маса, що може бути небезпечним для здоров’я. Розповідаємо, як відбувається процес схуднення і які є методи для того, аби за короткий період часу втратити якнайбільше зайвих кілограмів.

Яка фізіологія процесу схуднення

Аби зрозуміти, чи можливо схуднути за 10 днів, треба знати, як взагалі відбувається цей процес. Втрата зайвих кілограмів можлива лише тоді, коли організм витрачає більше калорій, ніж отримує. Тут вкрай важливий їхній дефіцит, тоді організм, щоб забезпечити себе енергією, спалює зайву жирову тканину на тілі.

Щоб швидко та безпечно схуднути, лікарі рекомендують дотримуватися трьох принципів.

  • Дефіцит калорій. Аби створити нестачу калорій, треба зменшити споживання калорійної їжі або збільшити їх витрату. Якщо ви вибрали малокалорійну дієту, її краще дотримуватися під наглядом лікарів.
  • Фізичні вправи. Різноманітні навантаження допомагають спалити калорії. Можна вибрати кардіо-навантаження, біг, танці, плавання тощо, які допомагатимуть швидше схуднути без шкоди для здоров’я і тримати себе у відмінній формі.
  • Пришвидшення метаболізму. Після сорока років обмін речовин в нашому організмі значно уповільнюється, тому варто включити до свого раціону їжу, яка б допомагала його пришвидшувати. Це можуть бути білкові продукти, з умістом рослинної клітковини та антиоксидантних сполук. Це овочі, фрукти, м’ясо птиці, риба, цільнозернові тощо.

Які найефективніші методи для швидкого схуднення

Наразі існує безліч програм, які допомагають схуднути за 10 днів. Але їх треба дотримуватися під наглядом лікарів, щоб не нашкодити своєму здоров’ю.

  1. Монодієти. Таке харчування передбачає вживання лише одного продукту упродовж кількох днів. Так, це сприяє швидкому схудненню, але може погано позначитися на здоров’ї. Адже організм у цей час не отримує всіх необхідних корисних речовин, тому варто уникати тривалого вживання лише одного виду продукту.
  2. Інтервальне голодування. Такий метод схуднення передбачає почерговість періодів прийому їжі та голодування. Наприклад, людина їсть через кожні вісім годин. За такого методу схуднення важливо правильно підбирати продукти й дотримуватися режиму, тоді це працюватиме.
  3. Низьковуглеводні дієти. Це може бути кето-дієта чи дієта Аткінсона, за яких обмежується споживання вуглеводів. Тоді наш організм перероблює жирову тканину для отримання енергії. Така дієта призводить не лише до втрати ваги, а й до гідратації організму, тому її варто дотримуватися лише під наглядом лікарів.

Який вплив неправильного швидкого схуднення на здоров’я людини

Неправильне швидке схуднення може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям.

  1. Втрата м’язів. Якщо швидко знижуватиметься вага, організм почне використовувати м’язову тканину, щоб відновити енергію. Це може призвести до уповільнення метаболізму і різкого набору зайвої ваги.
  2. Дефіцит корисних речовин. Обмеження в харчуванні призводить до дефіциту вітамінів, мінералів та інших корисних сполук, які необхідні нашому організму для належної роботи. Дотримання суворих дієт може спровокувати слабкість, запальні процеси, втрату м’язів, передчасне старіння, випадіння волосся, крихкість кісток, зубів та нігтів.
  3. Уповільнення обміну речовин. Під час недотримання необхідної кількості калорій організм прагнутиме зберегти енергію, тому сповільнюватиметься метаболізм. Це, у свою чергу, призведе до різкого набору маси тіла після закінчення дієти.
  4. Проблеми роботи кишківника. Суворі дієти можуть спровокувати різноманітні розлади у роботі травної системи, наприклад, запори чи діарею.

Що робити в аномальну спеку, щоб охолодити організм та почуватися добре – поради лікаря

Навіщо жінкам після 40 обов’язково треба їсти чорнослив: пояснення вчених

Чому лікарі рекомендують їсти сало кожного дня: яка його користь для здоров'я

Джерело матеріала
loader
loader