Тірамісу – це традиційний італійський десерт, що набув неабиякої популярності у всьому світі. Його з легкістю можна приготувати вдома з доступних продуктів. Але, до складу тірамісу входить спеціальне печиво, яке на полицях магазинів продається за досить великою ціною. Як виявилось, це печиво у формі паличок також можна приготувати самостійно.
Як приготувати печиво для тірамісу вдома, в Instagram розповів фудблогер Володимир Ярославський. Завдяки цьому рецепту можна суттєво зекономити.
Інгредієнти
- Білок – 110 гр
- Сіль – дрібка
- Сік лимону – 1 крапля
- Цукрова пудра – 80 гр
- Жовток – 50 гр
- Цукор – 25 гр
- Борошно – 85 гр
- Крохмаль – 10 гр
Спосіб приготування
1.Збиваємо окремо жовток з цукром на великій швидкості у стабільну піну та щоб розійшовся цукор. На це піде приблизно 5 хвилин. Накриваємо плівкою.
2. У чашу блендера поміщаємо білки, дрібку солі та краплю лимонного соку і на середній швидкості збиваємо у повітряну піну, що нагадує пивну.
3. У 3-4 прийоми додаємо цукрову пудру і збиваємо до щільної піни.
4. Змішуємо збиті жовтки і білки. Краще додавати у жовток білки в 3 прийоми.
5. Змішую борошно та крохмаль і через сито висипаємо на суміш і обережно за 15-20 секунд вимішуємо тісто крупним вінчиком до однорідної повітряної маси.
6. Тісто поміщаємо у кондитерський мішок з круглою насадкою 7-8мм
7. На деко викладаємр пергамент, а на нього витискаємо "палички", наче еклери. Слідкуємо щоб вони були високі, а не пласкі.
8. Присипаємо щедро цукровою пудрою, даємо постояти протягом 5 хвилин.
9. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-12 хвилин до красивого кольору.
10. Одразу виймаємо з духовки і даємо охолонути. Перекладаємо у суху, щільно закриту коробку.
На OBOZ.UA є й інші рецепти печива:
- Пісочне печиво
- Печиво на молоці
- Печиво з варенням