Зеленський оцінив зміну Залужного на Сирського та відбиття "Харківського" наступу РФ
Зеленський оцінив зміну Залужного на Сирського та відбиття "Харківського" наступу РФ

Зеленський оцінив зміну Залужного на Сирського та відбиття "Харківського" наступу РФ

Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції 15 липня 2024 року відповів на запитання щодо оцінки роботи головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, який змінив на цій посаді Валерія Залужного, а також прокоментував ситуацію на Харківському напрямку.

Говорячи про Сирського, Зеленський зазначив: "У Сирського серйозний виклик. Ми чекали зброї і голосування пакету майже вісім місяців, а це дуже серйозний виклик".

Президент утримався від прямого порівняння Сирського з його попередником, наголосивши на повазі до всіх, хто виконує свої обов'язки: "Я не хочу порівнювати, я до всіх ставлюсь з відповідною повагою. Кожен виконує або виконував своє завдання на своєму місці".

Зеленський також підкреслив, що складно сказати, як би розвивалася ситуація, якби не змінилося керівництво армії: "Мені складно сьогодні сказати, і відверто я не хочу про це говорити. Це питання і розмови післявоєнні".

Щодо ситуації на Харківському напрямку, президент відзначив успіхи у стримуванні російського наступу. В іншій частині пресконференції він заявив:

"Я вважаю, що на Харківщині люди зупинені, або не люди - Російської Федерації зупинене їх наступ. Провалився, визнають всі експерти, наступ Росії на Харків. Я б сказав, що був зупинений нашими воїнами і відповідною зброєю".

Зеленський також зазначив, що великим плюсом Сирського в цій ситуації є його знання Харківського регіону: "Він знає Харків, і це не мало. Він відвойовував його, відвойовував той регіон, і успішна операція була на Харківщині саме під його командуванням".

Президент підсумував свою оцінку словами: "Зупинили, молодці. Не дали окупувати Харків без пакету [військової допомоги], молодці".

Крім того, Зеленський прокоментував хід мобілізації в Україні.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader