Не їжте такі продукти, якщо вживаєте ці таблетки: ви довго лікуєтесь через це
Не їжте такі продукти, якщо вживаєте ці таблетки: ви довго лікуєтесь через це

Не їжте такі продукти, якщо вживаєте ці таблетки: ви довго лікуєтесь через це

Деякі продукти мають властивість посилювати або послаблювати дію медичних препаратів.

Тому людям, які зараз проходять лікування, слід знати, які поєднання ліків та продуктів завадять швидкому відновленню вашого організму.

пігулки

Зелений чай – бета-блокатори. Активні речовини чаю перешкоджають роботі ліків. Між вживанням напою та прийомом цих ліків має пройти щонайменше чотири години.

Кофеїн – антибіотики. Інгредієнт коли, кави, шоколаду, чорного чаю у поєднанні з антибіотиками групи інгібіторів гірази, а також ліками від астми та бронхіту, що містять теофілін, посилює свою дію на організм – це може спричинити прискорене серцебиття, тремор.

Таблетки пігулки
Таблетки пігулки

Ягоди годжі – антикоагулянти. Таке поєднання небажане, навіть небезпечне, оскільки ліки починає працювати надто сильно, може виникнути кровотеча.

Білкові продукти – антидепресанти. Насичені білком сир, індичка або бобові можуть зробити так, що прийом ліків спровокує небезпечно високий кров'яний тиск.

Клітковина – ліки. Продукти, багаті на харчові волокна, є одними з найкорисніших у харчуванні людей. Але після їх вживання небажано приймати ліки-поєднання їжі, багатої клітковиною, та медичних препаратів, що перешкоджає їх всмоктуванню кишечником. Пауза між їх прийомами має становити хоча б три години.

Грейпфрут. Фото: Youtube
Грейпфрут. Фото: Youtube

Грейпфрутовий сік – засоби зниження тиску, холестерину. Їх поєднання небезпечне, воно багаторазово підвищує дію препаратів, сприяє запаморочення, порушення кровообігу. Снотворні, ліки від астми, протиалергічні, деякі гормональні препарати також мають небажану сильну дію під впливом соку.

Часник – антикоагулянти. Ефект медикаментів стає надмірним, послаблюючи процеси зсідання крові.

Овочі, багаті на вітамін К – препарати, що розріджують кров. Горох, квасоля, шпинат, брюссельська капуста, броколі протидіють таким лікам, не дозволяючи домогтися від них допомоги.

Пігулки. Фото Freepik
Пігулки. Фото Freepik

Раніше ми повідомляли, що більше не доведеться бігати до відділу господарських товарів щодня: як очистити губки для посуду за лічені хвилини.

Джерело матеріала
loader
loader