Трамп обрав Венса кандидатом у віце-президенти: що відомо про позицію скандального сенатора щодо України
Трамп обрав Венса кандидатом у віце-президенти: що відомо про позицію скандального сенатора щодо України

Трамп обрав Венса кандидатом у віце-президенти: що відомо про позицію скандального сенатора щодо України

Колишній президент США Дональд Трамп оголосив про свій вибір кандидата на посаду віце-президента у майбутній передвиборчій кампанії. Ним став сенатор від штату Огайо Дж. Д. Венс.

Трамп повідомив про своє рішення у соціальній мережі Truth Social, підкресливши, що вибір був зроблений після "тривалих роздумів" і з урахуванням "видатних талантів багатьох інших" кандидатів.

Трамп обрав Венса кандидатом у віце-президенти: що відомо про позицію скандального сенатора щодо України - Фото 1

Говорячи про досягнення Венса, Трамп відзначив його службу в Корпусі морської піхоти США та блискучу освіту. Венс закінчив Університет штату Огайо за два роки з відзнакою Summa Cum Laude, а також є випускником Єльської школи права.

Трамп також згадав професійні досягнення Венса:

- Редактор The Yale Law Journal
- Президент Асоціації ветеранів Єльської школи права
- Автор бестселера "Елегія сільської місцевості", за яким було знято успішний фільм

Колишній президент підкреслив успіхи Венса в бізнесі, особливо у сферах технологій та фінансів. За словами Трампа, під час передвиборчої кампанії Венс буде "активно фокусуватися на людях, за яких він так блискуче боровся" - американських робітниках та фермерах у ключових штатах, включаючи Пенсільванію, Мічиган, Вісконсин, Огайо та Міннесоту.

Однак варто зазначити, що Венс відомий своїми суперечливими заявами щодо зовнішньополітичних питань. Зокрема, у лютому 2022 року він висловився проти допомоги Україні, заявивши, що його більше турбують проблеми на південному кордоні США. Крім того, Венс припустив, що однією з причин конфлікту адміністрації Байдена з Росією є незгода Володимира Путіна з правами трансгендерів.

Вибір Венса як кандидата на посаду віце-президента може вплинути на зовнішньополітичну позицію команди Трампа у разі перемоги на виборах.

Теги за темою
Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader