Смажені на сковорідці оладки – це справжній смак дитинства, Їх дуже смачно їсти в прикуску зі свіжими фруктами, згущеним молоком, джемом та улюбленим напоєм. Але дуже часто вироби виходять сирими всерединіі, попри хрустку скоринку зверху.
Редакція FoodOboz розповість, чому тісто на оладки не зажди ідеально просмажується. Є декілька причин.
Не смажте оладки на великому вогні
Температура повинна бути помірною. Якщо зробити вогонь сильним – вироби зверху просмажаться і можуть навіть підгоріти. А ось середина залишиться сирою.Також, не збудьте накривати кришкою.
Яка причина того, що оладки опадають
Здавалося б ідеальне тісто, після викладання на сковорідку, може просто впасти. Пухкими вироби після цього точно не вийдуть. Така ситуація трапляється з декількох причин. Наприклад, ваше тісто вийшло дуже рідким. Ситуацію може врятувати борошно.
Також, оладки опадають, якщо ви використали холодний кефір. Обов'язково подбайте про те, щоб він був кімнатної температури, щоб вироби вийшли пухкими.
Важливо пам'ятати і про те, що сковорідка повинна бути достатньо розігріта. Не викладайте тісто на холодну поверхню.
На чому не можна готувати тісто на оладки
Якщо ви хочете приготувати оладки на звичайному молоці – це не найкраща ідея. В основі повинен бути саме кефір, який вступає в реакцію з содою, і саме через це вироби виходять пухкими та м'якими. Чим кисліше молоко – тим кращими будуть оладки.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Бюджетні кекси з варенням на кефірі
- Бюджетні пряники на кефірі
- Кекси з чорницею на кефірі