Мають декілька переваг: що особливого і корисного в бобових
Мають декілька переваг: що особливого і корисного в бобових

Мають декілька переваг: що особливого і корисного в бобових

Бобові корисно додавати до свого раціону. Зокрема, вони містять велику кількість білка, клітковини та необхідних вітамінів і мінералів.

Про це повідомили в health. Експерти зауважили, що поживні речовини в бобових мають декілька переваг для здоровʼя людини. Йдеться про зниження ризику певних видів раку, серцевих та хронічних захворювань.

Користь бобових:

Покращення травлення

Бобові містять клітковину, яка допомагає підтримувати здоров'я травлення, регулюючи дефекацію та зменшуючи ризик запору, дивертикуліту та раку товстої кишки.

Ба більше, продукти з клітковиною сприяють зростанню корисних бактерій у товстому кишківнику. Розчинна клітковина розщеплюється в товстому кишківнику й вивільняє корисні сполуки.

Зниження факторів ризику серцевих захворювань

Споживання бобових може знизити ризик виникнення різних захворювань, зокрема, хвороби серця та діабет другого типу. Згідно з оглядом, вживання бобових повʼязано з нижчим ризиком серцево-судинних захворювань на 6% та ризику ішемічної хвороби серця на 10%. 

Також у боротьбі з діабетом можуть допомогти коротколанцюгові жирні кислоти, що виділяються з розчинної клітковини в бобових.

Бобові також містять калій та магній, вони допомагають регулювати артеріальний тиск. Також вони знижуть рівень холестерину. 

Контроль рівня цукру в крові

Бобові містять велику кількість клітковини й білка, які уповільнюють всмоктування цукру в крові та чудово підходять для людей з діабетом другого типу. 

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, яка їжа допоможе боротися з діабетом другого типу.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader