Нежирне мʼясо: вся користь для організму людини
Нежирне мʼясо: вся користь для організму людини

Нежирне мʼясо: вся користь для організму людини

Пісно мʼясо містить відносно мало жиру, а тому вважається здоровішим варіантом для збалансованого харчування. Також воно є цінним джерелом необхідних поживних речовин.

Про це повідомив лікар Кріс Завос. Він розповів, чому до свого раціону варто додати саме таке мʼясо:

Джерело білка

Нежирне мʼясо містить білок, який важливий для росту, відновлення й підтримки різних функцій в організмі. Своєю чергою білки складаються з амінокислот.

Вміст жиру

Пісне мʼясо має менше нездорових насичених і трансжирів. Тоді як вибір нежирного мʼяса допомагає зменшити споживання шкідливих речовин і сприяє здоровʼю серця.

Поживні речовини

Нежирне мʼясо містить гема-залізо, яке легко засвоюється організмом. Також воно містить цинк, який необхідний для імунної функції, загоєння ран та росту волосся й нормального стану шкіри. Ба більше, нежирне м'ясо містить вітаміни групи В, такі як В3 (ніацин), В6 (піридоксин) та В12 (кобаламін). Тоді як селен є потужним антиоксидантом, він допомагає захистити клітини від пошкоджень і підтримує функцію щитоподібної залози.

Вплив на мʼязи

Пісне мʼясо забезпечує амінокислоти, потрібні для росту й відновлення мʼязів. Тому включення нежирного м'яса у раціон може допомогти підтримати здоров'я та відновлення м'язів.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, що потрібно знати про інтервальне голодування.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader