Ніколи не готуйте бекон у фритюрниці! Експерт попередив про неприємний нюанс
Ніколи не готуйте бекон у фритюрниці! Експерт попередив про неприємний нюанс

Ніколи не готуйте бекон у фритюрниці! Експерт попередив про неприємний нюанс

Смажений бекон – це дуже поширений продукт, що подається до сніданку в багатьох країнах світу. Зазвичай, смажать його на пательні, але при наявності фритюрниці вдома багато господинь воліють використовувати саме її.

Чи можна смажити бекон у фритюрі, розбиралося Mirror. Про певні нюанси розповіла дієтологиня Бренда Перальті. Вони змусять вас відмовитись від цієї ідеї.

Ніколи не готуйте бекон у фритюрниці! Експерт попередив про неприємний нюанс

Експертка стверджує, що бекон – це жирний продукт, який під час смаження у фритюрі може стати причиною появи диму, бризок та дуже неприємного запаху. Крім цього, домашні фритюрниці або аерогрилі зазвичай не мають великого розміру, тому у них досить важко посмажити відразу декілька шматків делікатного бекону так, щоб вони залишились цілими.

Ніколи не готуйте бекон у фритюрниці! Експерт попередив про неприємний нюанс

Якщо говорити окремо про аерогриль, то під час смаження бекону краплини жиру можуть стікати в нижню частину приладу, в результаті чого кухня наповниться димом та надзвичайно неприємним запахом.

Ніколи не готуйте бекон у фритюрниці! Експерт попередив про неприємний нюанс

Ну і не слід забувати, що після того, як бекон буде посмажений, жир, що залишився у фритюрі стає непридатним до вживання. Саме тому бекон варто смажити на сковороді, із невеликою кількістю олії або ж зовсім без неї.

Також на OBOZ.UA є багато інших корисних порад:

  • Як правильно зберігати масло
  • Яке м’ясо обрати для шашлику
  • Що зробити з сиром, щоб він довше залишався свіжим
Джерело матеріала
loader
loader