Який оцет не можна використовувати для консервації: названо причини
Який оцет не можна використовувати для консервації: названо причини

Який оцет не можна використовувати для консервації: названо причини

Оцет – це консервант, який дуже важливо додавати у ваші овочеві та фруктові закрутки . Саме завдяки цьому інгредієнту консервовані продукти чудово зберігаються всю зиму. Але серед великої різноманітності видів оцту є і таки, який для консервації не підходить.

Редакція FoodOboz розповість, який оцет не варто використовувати для приготування. Ви можете зіпсувати продукти.

Який оцет не можна використовувати для консервації: названо причини

Для консервування не підходить білий оцет 4%. Якщо ви його додаєте, не варто розраховувати на те, що продукти будуть довго зберігатись. Про відсоток кислотності ви можете дізнатись з позначки на пакуванні.

Який оцет не можна використовувати для консервації: названо причини

Консервацію з таким оцтом обов'язково потрібно з'їсти протягом декількох днів після приготування і зберігати у холодильнику.

Який оцет не можна використовувати для консервації: названо причини

Як обирати оцет для консервації

Для консервування можна використовувати не лише звичний оцет, але й яблучний, бальзамічний, а також винний. Головне, щоб там було не менше 5-6 % кислотності, а краще – 9%.

Який оцет не можна використовувати для консервації: названо причини

Що можна додати замість оцту

Оцет в консервації також можна замінити й іншими продуктами. Наприклад, це може бути лимонна кислота. На банку три літри потрібна всього 1 чайна ложка продукту. Що стосується лимонного соку – на такий самий об'єм потрібно вичавити половину одного лимону.

Який оцет не можна використовувати для консервації: названо причини

Раніше OBOZ.UA повідомляв про те, що зробити, щоб помідори в банці не тріскались

Джерело матеріала
loader
loader