Рада має намір спростити механізм забезпечення землями Сил оборони
Рада має намір спростити механізм забезпечення землями Сил оборони

Рада має намір спростити механізм забезпечення землями Сил оборони

Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт щодо удосконалення механізму спрощення процедури зміни цільового призначення особливо цінних земель та земельних лісових ділянок з метою їх використання для розміщення і постійної діяльності військових частин.

Про це повідомив народний депутат України з парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він уточнив, що закон №11335 було ухвалено 258 голосами народних депутатів.

Метою законопроєкту є створення правової основи для спрощення процедури зміни цільового призначення особливо цінних земель та земельних лісових ділянок з метою їх використання для розміщення і постійної діяльності військових частин, установ, військово-навчальних закладів, підприємств та організацій Збройних Сил України, інших військових формувань.

Документом запропоновано спрощення процедури зміни цільового призначення особливо цінних земель та земельних лісових ділянок з метою їх використання для розміщення і постійної діяльності військових.

Також пропонується звільнити від відшкодування втрат лісогосподарського виробництва ЗСУ, інші військові формування, утворені відповідно до законодавства України, у разі використання земельних ділянок.

З метою уникнення корупційних ризиків, пов’язаних із зміною цільового призначення земельних ділянок, віднесених до земель оборони пропонується заборонити подальшу зміну цільового призначення таких земельних ділянок, будівництво на таких земельних ділянках об’єктів соціально-культурного призначення, житла для військовослужбовців та членів їхніх сімей, а також соціального та доступного житла.

Очікується, що ухвалення законопроєкту створить правові основи для спрощення зміни цільового призначення особливо цінних земель та земельних лісових ділянок з метою їх використання для розміщення і постійної діяльності військових частин, установ, військово-навчальних закладів, підприємств та організацій ЗСУ, інших військових формувань, утворених відповідно до законодавства України.

Як повідомлялося, захоплені аграрні ділянки на тимчасово окупованих територіях півдня України російські загарбники планують передати бізнес-структурам, близьким до місцевих гауляйтерів.

Теги за темою
Верховна Рада Земля
Джерело матеріала
loader
loader