Секрети, що допомагають схуднути: корисні звички для стрункого тіла
Секрети, що допомагають схуднути: корисні звички для стрункого тіла

Секрети, що допомагають схуднути: корисні звички для стрункого тіла

Прагнути до здорових форм, сили та тонусу у тілі, це цілком нормальне прагнення для кожної людини. Коли тіло підтягнуте і худе, це додає впевненості, однак для збереження стрункості варто віддавати перевагу фізичними вправами та здоровими харчовими звичками.

Крім того, допомогти схуднути можуть здорові вуглеводи, які більшість людей помилкового вважають небезпечними для фігури. Залежно від типу споживаних вуглеводів, вони є джерелом негайної або майбутньої енергії, що допомагають контролювати рівень цукру в крові, нормалізувати гормональний баланс та впливати на масу тіла, розповіли в Eat This, Not That!

Значення здорових вуглеводів для тіла 

Складні вуглеводи містять більше клітковини та менше цукру, допомагаючи стабілізувати рівень цукру в крові та контролювати вагу. Ці хімічні сполуки, які здатні уповільнювати надходження глюкози до крові, що зменшує сплеск інсуліну та підтримує гормональний баланс. Однак, їх не можна плутати з простими вуглеводи, які надають діаметрально протилежного ефекту. Зазначимо, що жир на животі часто пов'язаний саме з гормональним дисбалансом, спричиненим високим рівнем інсуліну, естрогену та кортизолу. 

Типи вуглеводів та їх призначення в раціоні 

Продукти з високим рівнем оброблення, такі як білий хліб, випічка, крупи, білий рис, газовані напої та солодощі, втрачають природні поживні речовини, такі як клітковина та вітаміни, а також часто містять надто багато цукру. Щоб стимулювати зменшення відкладень на животі, слід обирати здорові вуглеводи, такі як фрукти та овочі з високим вмістом клітковини. Зокрема, ви можете збагатити свій раціон, споживаючи капусту, брюссельську капусту, броколі, ягоди, бобові та цільнозернові продукти. Це допоможе знизити рівень гормонів, що накопичують жир, сприяючи зменшенню зайвої ваги.

Користь збалансованого харчування 

Для підтримання стабільного рівня цукру в крові та ситості після їжі включайте в раціон білки та жири. Правильний раціон має включати нежирний білок, який міститься в лососі, сардині, оселедці, скумбрії, а також насінні льону або чіа. Крім того, здорові жири, такі як авокадо, горіхи та оливкова олія, стимулюють гормони, що спалюють жир. При цьому, необхідно обмежити споживання кофеїну перед сном, щоб не підвищувати рівень кортизолу, який сприяє накопиченню жиру. Це допоможе підтримувати гормональний баланс та стрункість тіла. 

РанішеOBOZ.UA розповів, які корисні ранкові звички допомагають покращувати самопочуття.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader