Більше третини боїв зараз відбувається на Торецькому та Покровському напрямках: у Нагцвардії розповіли про ситуацію
Більше третини боїв зараз відбувається на Торецькому та Покровському напрямках: у Нагцвардії розповіли про ситуацію

Більше третини боїв зараз відбувається на Торецькому та Покровському напрямках: у Нагцвардії розповіли про ситуацію

Більше третини боїв на фронті наразі відбувається на Торецькому та Покровському напрямках. Саме на цих ділянках фронту противник зазнає найбільших втрат і для їхнього поповнення використовує нові підрозділи.

Також для підтримки своїх сил ворог залучає нові ресурси, включаючи танки та артилерію, на Купʼянському та Лиманському напрямках. Про це в етері всеукраїнського телемарафону повідомив речник Нацгвардії Руслан Музичук.

За його словами, на півночі Харківщини ворог продовжує активне поповнення своїх підрозділів для підтримки бойових дій.

"Звичайно, що протягом травня і червня, коли російські підрозділи там зазнали втрати, деякі підрозділи втрачали боєздатність, ворог продовжував підтягувати туди резерви, зокрема посилював деякі напрямки мотострілецькими підрозділами. Зараз там тривають штурми", – сказав Музичук.

На Куп'янському та Лиманському напрямках за останні дні зросла кількість штурмових атак. Тут ворог застосовує танки і посилив артилерійські обстріли. Це свідчить про те, що противник нарощує свої сили, додаючи нову артилерію та танки для підтримки штурмів.

"Тобто, відповідно, що ворог підтягував і артилерію, і на деякі напрямки танкові підрозділи для посилення своїх штурмів", – сказав речник.

На південних напрямках ситуація залишається стабільною: противник продовжує використовувати безпілотники для атак і розвідки. Активне використання бронетехніки не спостерігається; замість цього ворог застосовує легкі транспортні засоби, такі як багі, для транспортування піхоти.

За словами Музичука, на ділянках фронту, де ворог активно проводить штурмові дії, його підрозділи зазнають значних втрат, що змушує його перегруповуватися і залучати нові сили. На Торецькому та Покровському напрямках активність штурмів особливо висока.

"Наприклад, ми бачимо, що на Турецькому, на Покровському напрямку останній час такі спроби штурму противника досить активні. Більше третини іноді боєзіткнень саме за добу відбувається на цих напрямках. Відповідно, для того, аби підтримувати такий темп, бачимо, що ворог залучає додаткові підрозділи, бригади. Зокрема, деякі полки, також підрозділи морської піхоти, для того, аби підтримувати активність по цьому напрямку фронту", – пояснив він.

Більше третини боїв зараз відбувається на Торецькому та Покровському напрямках:  у Нагцвардії розповіли про ситуацію
Більше третини боїв зараз відбувається на Торецькому та Покровському напрямках:  у Нагцвардії розповіли про ситуацію

Нагадаємо, раніше речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин повідомив, що на Торецькому напрямку окупанти змінили акцент атак. Більшість штурмів вони проводять невеликими групами з мінімальним використанням бронетехніки. Ба більше, ворог зосередився на Торецькому напрямку, зменшивши акцент на штурмових діях у районі Часового Яру.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Аеророзвідники батальйону безпілотних систем UMBRELLA 32 ОМБр показали Торецьк з висоти пташиного польоту. Захисники зазначили, що "русскій мір" зруйнував чергове українське місто, залишивши по собі лише руїни та хаос.

– Ситуація на Торецькому напрямку складна і напружена. Основний удар ворога йде з боку Нью-Йорка та Шумів.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader