Такі два варіанти приготування скумбрії стануть у пригоді для тих, хто бажає замість м'яса на грилі зробити щось соковитіше.
Ви також можете зробити соковиту скумбрію та в духовці, не розрізаючи філе, розповідає в Інстаграм кулінар та фудблогер «Anny cooking».
Інгредієнти:
- скумбрія
- хмелі-сунелі
- сіль
- трохи олії
Приготування:
Очистіть та промийте скумбрію зовні та всередині. Розріжте рибу вздовж, щоб одержати 2 філе. Рясно посоліть і щедро посипте хмелі-сунелі з обох боків. Збризкайте рибу невеликою кількістю олії.
Накрийте харчовою плівкою чи пакетом і залиште на 20-30 хвилин. Можна також готувати одразу. Розігрійте і змастіть решітку маслом.
Смажте скумбрію до готовності, перевертаючи кілька разів. Закрийте двері на кухні та відкрийте вікно для провітрювання – аромат може бути сильний.
Можна зробити трохи інакше! Чи не розрізайте скумбрію на філе. Добре натріть рибу спеціями, сіллю та трохи олією - як усередині, так і зовні. Загорніть рибу у фольгу, щільно запаковуючи у вигляді конверта. Запікайте в духовці при 180 °C - 40 хвилин, або при 200 °C - 30 хвилин.
Останні новини України:
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.
Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.