Просто не впізнати: як змінилися актори «Володаря перснів» 20 років по тому
Просто не впізнати: як змінилися актори «Володаря перснів» 20 років по тому

Просто не впізнати: як змінилися актори «Володаря перснів» 20 років по тому

В основі сюжету фільму «Володар перснів» - життя у несправжньому світі Середземʼя. Його мешканці борються за той самий Єдиний Перстень як символ абсолютної влади над іншими. Все це супроводжується внутрішніми міжусобицями, битвами та інтригами.

Цікаво, що стрічка стала однією з найкасовіших в історії кінематографа, зібравши $2.991 млрд. Однією з важливих складових успіху кінороботи стали талановиті актори. Viva! розповість, як змінилися головні герої «Володаря перснів» та чим вони займаються зараз.

Орландо Блум

Для всесвітньо відомого актора фільм «Володар перснів» став визначальним у його карʼєрі. На той час 24-річний Орландо мав зіграти Фарамира, але режисер Пітер Джексон запропонував йому іншу роль. Так, молодий Блум блискуче перевтілився у принца Лісового королівства, ельфа Леголаса.

Після «Володаря перснів» карʼєра актора пішла вгору. Він не лише зʼявився у наступних частинах трилогії, але й зіграв одну з головних ролей у популярному фільмі «Пірати Карибського моря». Блум працював разом із легендами американського кіно - Джонні Деппом і Кірою Найтлі.

Також гру Орландо можна побачити у таких стрічках, як «Троя», «Гавань», «Три мушкетери», «Кілер Джо», «Аванпост». Останній фільм за участі Блума на сьогодні - «Ґран Туризмо» на реальних подіях. Там йдеться про підлітка, якому вдається стати потужним перегонником завдяки відеоіграм.

Зараз 46-річний чоловік активно зʼявляється в інформаційному просторі. Він ходить на інтерв’ю, знімається у рекламі, пробує екстремальні заняття і все це активно публікує у своєму інстаграмі.

Також Орландо є послом доброї волі ЮНІСЕФ. Цікаво, що у 2023 році актор відвідав дитячий центр, який відкрила ця організація в Україні. У межах візиту актор зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, а ще відвідав деокуповані населені пункти, де побачив наслідки російської агресії.

Актор перебуває у стосунках зі співачкою Кеті Перрі. Вони не одружувалися, однак мають спільну доньку. Також Блум має сина від моделі Міранди Керр, з якою був у шлюбі.

Ієн Маккеллен

Чоловік виконав роль Гендальфа у легендарному фільмі у досить зрілому віці - 62 роки. І це принесло йому чималу славу та стало поштовхом до подальшого розвитку карʼєри.

Так, Маккеллену вдалося зіграти у таких популярних стрічках, як «Люди Ікс 2», «Код да Вінчі», «Зоряний пил», «Король Лір», «Доктор Хто», «Красуня і Чудовисько» та «Гріфіни». Крім того, Ієн періодично озвучує мультфільми.

До речі, у червні актор ненароком впав зі сцени під час вистави «Королі - гравці» за мотивами Вільяма Шекспіра. Його госпіталізували, але за кілька днів стан актора покращився.

Також Ієн Маккеллен належить до ЛГБТ-спільноти. Він зробив камінг-аут у 80-х, щоб боротись за права геїв. Зараз чоловіку 85 років. Він періодично має епізодичні ролі в кіно та продовжує грати в Лондонському театрі імені Ноела Каварда.

Елайджа Вуд

Спочатку роль Фродо Беггінса, яку зіграв американець Елайджа Вуд, мала дістатись іншому актору - Джейку Джилленголу. Але той з тріском провалив проби, тому взяли 20-річного Елайджу й не помилилися. Проникливі блакитні очі та невисокий зріст ідеально підійшли для виконання гобіта Фродо. Після виходу «Володаря перснів» Вуд став справжньою знаменитістю.

Згодом актор знявся у стрічках, які мали великий успіх: «Вічне сяйво чистого розуму», «Острів скарбів», «Місто гріхів, «Убивство в Оксфорді», «Зоряні війни», «Гріфіни».

Зараз Елайджу 42 роки, і він продовжує свою акторську карʼєру. Останньою кінороботою є стрічка «Звір у його голові» 2021 року.

Також актор проводить вільний час зі своєю сім’єю: дружиною та продюсеркою Марі Конгсвед і двома дітьми.

Шон Астін

Астін робив акторські спроби ще з дитинства, але роль друга Фродо, гобіта Сема стала найкращою у його карʼєрі. Тоді йому було 30 років.

Після тріумфального «Володаря перснів» Астін зʼявився у кількох фільмах. Зокрема, у «Елвін та бурундуки», «50 перших поцілунків», «Елвіс вийшов з дому».

Схоже, останнім часом 53-річний Шон вирішив зосередитися на родині. Він одружений із Крістіною Гаррел. Подружжя має трьох доньок.

Астін має сторінку в соцмережах, але рідко щось публікує. Раніше він проводив книжкові клуби та приєднувався до освітніх ініціатив.

Кейт Бланшетт

Бланшетт чи не єдиною почала зніматися у «Володарі перснів» вже бувши знаменитою акторкою. Велику славу Кейт здобула завдяки ролі королеви Великої Британії в історичній драмі «Єлизавета».

Зокрема, за цю стрічку мала 2 номінації на «Оскар», премію Гільдії кіноакторів США та здобула нагороди «Золотий глобус» і BAFTA. Водночас роль ельфійки Ґаладріель, яку Кейт виконала в 32 роки, лише зміцнила її позиції в Голлівуді.

Пізніше акторка зʼявилась у популярних стрічках «Вавилон», «Авіатор», «Жасмін», «Мене там нема», «Загадкова історія Бенджаміна Батона», «Мисливці за скарбами».

Відомо, що Кейт заміжня за сценаристом Ендрю Аптоном вже понад 26 років. У них є троє спільних дітей та названа донька. Зараз 54-річна акторка все ще є дуже активною на публіці.

Знаменитість відвідує світські заходи, зʼявляється у телевізійних програмах і позує для модних глянців. Водночас варто відзначити, що Бланшетт має чудовий вигляд, попри відсутність будь-яких хірургічних втручань.

Шон Бін

Шон Бін вже був досвідченим актором, коли взяв участь у «Володарі перснів». Чоловік мав ролі у стрічках «Леді Чаттерлей», «Ігри патріотів», «Реквієм війни» та інших. Натомість роль Боромира у легендарному фільмі лише посилила його славу. За свою гру він був нагороджений премією Гільдії акторів у 2004 році.

Ще одна дуже успішна кіноробота Біна - роль короля Півночі Неда Старка у всесвітньо відомому серіалі «Гра престолів». Попри те, що актор грав лише в одному сезоні, це не завадило йому стати широко впізнаваним.

Протягом останніх років Шон Бін продовжує зніматися в кіно. Зокрема, його можна побачити у постапокаліптичному телесеріалі «Крізь сніг» та фентезійній стрічці «Лицарі Зодіаку».

Зараз знаменитості 64 роки. За його спиною - 4 розлучення. Однак тепер чоловік перебуває у шлюбі з Ешлі Мур, яка молодша за нього на 26 років. Чоловік часто поширює щасливі знімки з дружиною. Загалом в актора є троє дітей від різних дружин.

Лів Тайлер

На той час для 24-річної моделі та акторки роль Арвен стала чудовим шансом заявити про себе на весь Голлівуд.

Таким чином, Тайлер прославилась далеко за межами США і почала активно зʼявлятися в кіно. Найяскравіші стрічки за її участі - «Неймовірний Халк», «Джеймі Маркс мертвий», «Порох», «Армагеддон», «Куртизанки».

Цікаво, що Лів Тайлер має далеке українське коріння по батьківській лінії. Річ у тім, що прадідусь акторки був родом з України.

У 2018 році Лів вирішила спробувати свої сили у продюсерстві кіно. Вона просувала стрічку «Здичавіла», в якій водночас зіграла роль шерифа Еллен Купер. Зараз Лів Тайлер рідше зʼявляється у кіно. Іноді її запрошують для знімання в глянцях.

Жінка зосередилась на проведенні часу з сім’єю: чоловіком і трьома дітьми. Акторка часто ділиться в інстаграмі зворушливими кадрами старшого сина та молодших доньок.

Фото: Інстаграм-сторінки акторів, «Кіноріум», Kinofilm.ua, Themoviedb.org, La Locutografa, Pinterest

Джерело матеріала
loader
loader