Скільки їсти калорій, аби схуднути: як розрахувати норму
Скільки їсти калорій, аби схуднути: як розрахувати норму

Скільки їсти калорій, аби схуднути: як розрахувати норму

Загалом у схудненні важливу роль відіграє не спорт чи правильне харчування, а дефіцит калорій. Для його створення потрібна знати, скільки кожній людині потрібно калорій для життя.

Про це повідомив лікар Кріс Завос. Він зауважив, що кількість необхідних калорій залежить від кількох факторів, а саме віку, статі, рівня активності, ваги та загального стану здоровʼя.

Як розрахувати норму калорій

Базальний метаболізм – кількість калорій, необхідних організму для підтримки основних функцій у стані спокою.

Рівень активності – чим активніша людина, тим більше калорій спалює. Це допоможе розрахувати, скільки калорій потрібно організмові для загальних щоденних витрат енергії.

Мета – вона залежить від бажання підтримувати, втрачати чи набирати вагу. Аби схуднути, необхідно створити дефіцит калорій, для набору – невеликий надлишок калорій, а для підтримки варто споживати таку ж кількість калорій, яку організм витрачає щодня для підтримки енергії.

Відстежуйте прогрес – важливо відстежувати прогрес та коригувати споживання калорій за потреби. Втрата чи збільшення ваги може не завжди відбуватися лінійно.

Баланс харчування – якість раціону також має значення. Потрібно зосередитися на збалансованому споживання макроелементів (вуглеводів, білків та жирів). Також важливо включити різноманітні продукти, багаті поживними речовинами, – фрукти, овочі, цільні зерна, нежирні білки та здорові жири.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те,що потрібно знати перед початком нової дієти.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader