Вчені пояснили, як дитинство впливає на наші температурні звички
Вчені пояснили, як дитинство впливає на наші температурні звички

Вчені пояснили, як дитинство впливає на наші температурні звички

Нове дослідження показує, що наші вподобання щодо температури у будинку багато в чому залежать від нашого дитинства. Дослідники з Ірландії та США виявили, що умови, в яких ми виростали, можуть мати довготривалий вплив на наші теплові звички.

За словами дослідників, люди, які виросли у теплих будинках, зазвичай підтримують вищі температури у своїх нинішніх домівках. Це відкриття підтверджує гіпотезу, що раннє теплове середовище чинить тривалий вплив на наші температурні вподобання в дорослому житті.

Вчені пояснили, як дитинство впливає на наші температурні звички - Фото 1
Мати з дитиною біля каміну. Фото: скрін youtube

Дослідження зосереджено на домогосподарствах у США, де енергоспоживання на опалення та охолодження становить значну частину витрат. Статистика показує, що опалення та охолодження складають понад половину енергоспоживання в житлових будинках, що дорівнює 21% загального енергоспоживання країни.

Опитування показали, що попри те, що багато домогосподарств удень порожні, їх мешканці часто залишають увімкненими обігрівачі та кондиціонери. Це не тільки збільшує рахунки за електроенергію, але й підвищує загальне енергоспоживання. Лише 42% американців використовують термостати так, щоб економити енергію.

У дослідженні взяли участь понад 2000 людей. Їх попросили згадати середні зимові та літні температурні налаштування у їхніх дитячих будинках і порівняти їх з нинішніми. Також вивчався емоційний зв'язок зі спільнотою, що виявилося важливим чинником у теплових вподобаннях.

Результати показали, що ті, хто виріс у тепліших будинках, підтримують подібні температурні умови і в своїх дорослих домівках. Цікаво, що ця тенденція зберігалася незалежно від раси, освіти, доходів і географії. Однак люди, які переїхали в прохолодніші регіони і мали сильний емоційний зв'язок зі спільнотою, підтримували нижчі температури.

Також, Українцям допоможуть бджоли: вчені знайшли новий спосіб зберігати їжу без холодильника за відсутності електроенергії

Джерело матеріала
loader
loader