На Ростовській АЕС могла статися радіаційна аварія: у "Росатомі" відреагували
На Ростовській АЕС могла статися радіаційна аварія: у "Росатомі" відреагували

На Ростовській АЕС могла статися радіаційна аварія: у "Росатомі" відреагували

За даними російської корпорації, всі блоки нібито продовжують працювати в штатному режимі і лише один із них перебуває на плановому ремонті з кінця червня. Чутки про інцидент, що стався, там не коментували.

Ростовська атомна електростанція нібито продовжує працювати в штатному режимі. Напередодні там могла статися аварія. Деталями поділилися в Telegram-каналі "Росатома".

За даними російської корпорації, перший, другий і четвертий енергоблоки перебувають у мережі, а ось третій із 22 червня "у планово-попереджувальному ремонті".

"Обладнання працює штатно. Персонал атомної станції розуміє, яка відповідальність сьогодні лежить на енергетиках. Працюємо з максимальною віддачею", — заявив головний інженер Ростовської АЕС Андрій Горбунов.

При цьому можливу аварію жодним чином не коментували ні представники електростанції, ні в "Росатомі". У "Росенергоатомі" лише написали, що повідомлення про радіаційну аварію на АЕС є фейком, а блоки працюють штатно.

Окремо в компанії додали, що в південних російських регіонах в умовах аномальної спеки вже кілька днів поспіль "фіксується абсолютний історичний максимум споживання електроенергії".

"За прогнозами синоптиків, наступного тижня в Ростовській області очікується зниження температури повітря", — йдеться в повідомленні.

Аварія на Ростовській АЕС: деталі

19 липня з'явилася інформація, що в РФ сталася аварія на Ростовській АЕС із викидом ізотопів. Такими відомостями в мережі поділився керівник Центру протидії дезінформації з посиланням на інформацію від Сержа Воліна, який позиціонує себе як аналітик ЦРУ у відставці.

"Радіаційна аварія на Ростовській АЕС. Радіаційна хмара рухається вглиб РФ. Це теж наслідки "СВО" (офіційна назва Кремля повномасштабної війни в Україні, — ред.), між іншим", — написав Андрій Коваленко.

Нагадаємо, 17 липня повідомлялося, що в окупованому Криму і на півдні РФ почалися віялові відключення світла через збій на Ростовській АЕС. Під відключення потрапили Ялта, Алушта, Судак, Феодосія, Керч та інші населені пункти.

Теги за темою
Росія ДТП
Джерело матеріала
loader
loader