Середина та кінець літа – пік сезону закруток. Саме в цей час господині масово закривають різноманітні овочі та фрукти, щоб із задоволенням поласувати ними взимку.
Шеф-кухарка Тетяна Літвінова в Instagram показала, як консервує пікантні мариновані овочі на зиму. Вона стверджує, що спробувавши лишень раз, ваші рідні будуть вам вдячні.
Інгредієнти на 6 банок по 450 мл
- Цвітна капуста – 400 гр
- Огірки – 800 гр
- Морква – 80 гр
- Солодкий перець – 250 гр
- Часник – 30 гр
- Кріп – 25 гр
- Лаврове листя – 6 шт
- Перець горошком – 20 гр
Інгредієнти для маринаду
- Столовий оцет 9% - 190 гр
- Соус томатний чилі – 100 гр
- Цукор – 185 гр
- Сіль – 70 гр
- Вода – 1500 мл
Спосіб приготування
1. Огірки помити та залити холодною водою на 1-2 години.
2. Скласти в банки по гілочці кропу, лавровому листу та по 5-7 горошин суміші перців.
3. Покласти по 4-6 огірків, шматочки солодкого перцю, моркву шматочками та маленькі суцвіття цвітної капусти в кожну банку.
4. Залити крутим окропом та дати настоятися 10 хвилин з закритими кришками.
5. Злити воду назад в каструлю та ще додати окропу, щоб загалом було 1,5 л. Додати всі інгредієнти для маринаду та довести до кипіння.
6. Покласти в кожну банку по 2 ч. л. соусу Томатний чилі Руна та залити маринадом.
7. Закрутити кришками та перевернути до гори дном.
8. Закрити ковдрочкою та дочекатися повного вистигання.
На OBOZ.UA є й інші рецепти консервацій:
- Мариновані огірки на зиму
- Овочеве асорті
- Хрусткі консервовані огірки