"Медовик" по-новом": додайте у тісто мак і кокосову стружку
"Медовик" по-новом": додайте у тісто мак і кокосову стружку

"Медовик" по-новом": додайте у тісто мак і кокосову стружку

"Медовик" – популярний торт з пухких медових коржів, про який знає кожна господиня. Такий десерт часто готують на сімейні святкування і на гостинець для рідних. Окрім класичної рецептури, буде дуже смачно додати мак і кокосову стружку.

Ідея приготування "Медовика" з маком опублікована на сторінці фудблогерки Ольги Кобик (oliakobyk) в Instagram. Для крему знадобиться всього 3 інгредієнти.

''Медовик'' по-новом'': додайте у тісто мак і кокосову стружку

Інгредієнти для маково-кокосового коржа:

  • сухий мелений мак – 125 г
  • вода або молоко – 230-250 мл.
  • білки – 3 шт.
  • дрібний цукор – 130 г
  • біла кокосова стружка – 130 г
  • яйця – 1 г
  • жовтки – 3 шт.
  • цукор – 140 г
  • ванільний цукор – 10 г
  • борошно – 40 г
  • розпушувач – 4 г
  • вершкове масло – 100 г

Інгредієнти для медових коржів:

  • яйця – 3 шт.
  • сіль – 1 щіпка
  • сода – 7 г
  • цукор – 100 г
  • мед – 100 г
  • олія – 100 мл.
  • кефір жирністю 2,5 % – 200 мл.
  • борошно – 280

Інгредієнти для крему:

  • вершкове масло – 250 г
  • варене згущене молоко – 300 г
  • сметана жирністю 25-30% – 200 г

Спосіб приготування:

1. До сухого меленого маку долити воду.

2. Перемішуючи, на малому вогні довести суміш до кипіння і проварити декілька хвилин.

3. Відставити мак, щоб він охолонув.

''Медовик'' по-новом'': додайте у тісто мак і кокосову стружку

4. Для кокосової частини від білків відділити жовтки.

5. Білки збити міксером і додати по трішки цукор.

6. Збити до високих піків.

7. До білкової маси додати кокосову стружку і ложкою перемішати.

''Медовик'' по-новом'': додайте у тісто мак і кокосову стружку

8. Із цієї маси сформувати 5 смужок і викласти на деко.

9. В миску додати 1 яйце, жовтки, які залишилися, цукор, ванільний цукор і збити міксером 5 хвилин, щоб маса стала світлою.

10. Охолоджену макову масу зʼєднати з яєчною, перемішати ложкою.

11. Борошно зʼєднати з розпушувачем і додати до тіста.

12. Додати розтоплене охолоджене масло

13. Вилити макове тісто у проміжки між кокосовими.

14. Корж випікати 25 хвилин за температури 180 градусів.

''Медовик'' по-новом'': додайте у тісто мак і кокосову стружку

15. Для медового коржа зʼєднати яйця, щітка солі, соду, цукор і мед, збивати міксером 8-10 хвилин.

16. Додати олію і кефір жирністю 2,5%, перемішати міксером на малих обертах, додати борошно і перемішати до однорідності.

17. Випікати 2 коржі за температури 180 градусів 20-23 хвилини.

''Медовик'' по-новом'': додайте у тісто мак і кокосову стружку

18. Для крему збити міксером вершкове масло, далі по столовій ложці додати варене згущене молоко.

19. Тоді порціями додати сметану жирністю 25-30%.

20. Скласти торт в такій послідовності: медовий корж/крем/маково-кокосовий корж/крем/медовий корж/крем.

21. Прикрасити кокосовою стружкою.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Глазур для торта
  • Торт без випічки з печива та сметани
  • Торт суфле з фруктами
Джерело матеріала
loader
loader