Відрізняється від традиційної: як блакитна матча впливає на організм
Відрізняється від традиційної: як блакитна матча впливає на організм

Відрізняється від традиційної: як блакитна матча впливає на організм

Матча – тип зеленого чаю, який містить багато поживних речовин. Тоді як блакитна матча має мало спільного з традиційною. 

Про це повідомили в health. Експерти зауважили, що порошок блакитної матчі походить з рослини гороху метелика. 

Користь звичайної матчі

Матча містить корисні сполуки, а саме антиоксиданти – катехіни. Своєю чергою антиоксиданти мають велику кількість переваг для здоровʼя, а саме:

  • покращення метаболізму;
  • регулювання рівня цукру в крові;
  • зниження артеріального тиску;
  • захист від раку та серцевих захворювань.

Також у матчі міститься кофеїн, який має численні переваги для здоровʼя. Тоді як L-теанін – амінокислота, яка також міститься у звичайному зеленому чаї. Ця речовина може зменшити стрес та тривогу, збільшити концентрацію.

Переваги споживання блакитної матчі

Блакитна матча не містить кофеїну чи L-теанін. Також немає достатньо доказів того, що такий напій містить антиоксидантні сполуки. Проте згідно з дослідженням 2019 року, екстракт гороху метелика може стримувати реакцію організму на їжу з високим вмістом жиру. Проте ці дослідження були обмежені лише 16 учасниками з надмірною вагою або ожирінням.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, що таке протизапальна дієта.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader