Відрізняється від традиційної: як блакитна матча впливає на організм
Відрізняється від традиційної: як блакитна матча впливає на організм

Відрізняється від традиційної: як блакитна матча впливає на організм

Матча – тип зеленого чаю, який містить багато поживних речовин. Тоді як блакитна матча має мало спільного з традиційною. 

Про це повідомили в health. Експерти зауважили, що порошок блакитної матчі походить з рослини гороху метелика. 

Користь звичайної матчі

Матча містить корисні сполуки, а саме антиоксиданти – катехіни. Своєю чергою антиоксиданти мають велику кількість переваг для здоровʼя, а саме:

  • покращення метаболізму;
  • регулювання рівня цукру в крові;
  • зниження артеріального тиску;
  • захист від раку та серцевих захворювань.

Також у матчі міститься кофеїн, який має численні переваги для здоровʼя. Тоді як L-теанін – амінокислота, яка також міститься у звичайному зеленому чаї. Ця речовина може зменшити стрес та тривогу, збільшити концентрацію.

Переваги споживання блакитної матчі

Блакитна матча не містить кофеїну чи L-теанін. Також немає достатньо доказів того, що такий напій містить антиоксидантні сполуки. Проте згідно з дослідженням 2019 року, екстракт гороху метелика може стримувати реакцію організму на їжу з високим вмістом жиру. Проте ці дослідження були обмежені лише 16 учасниками з надмірною вагою або ожирінням.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, що таке протизапальна дієта.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader