Удар РФ по Миколаєву: зросла кількість жертв, серед поранених діти
Удар РФ по Миколаєву: зросла кількість жертв, серед поранених діти

Удар РФ по Миколаєву: зросла кількість жертв, серед поранених діти

19 липня ввечері, о 17:13, ворогзавдав удару по житловому кварталу міста Миколаїв авіаційною ракетою Х-59. Станом на ранок 20 липня стало відомо, що кількість жертв внаслідок російської атаки зросла до 4 осіб.

Про це повідомив мер міста Олександр Сєнкевич у Telegram. На жаль, один з постраждалих помер у лікарні від отриманих травм.

"На жаль, стало відомо, що у лікарні помер чоловік. Співчуття близьким та рідним. Станом на зараз вже чотири загиблих через російський приліт, у тому числі і дитина", – повідомив Сєнкевич.

З самого ранку комунальні служби працюють над ліквідацією наслідків вчорашнього удару по житловому сектору у Миколаєві. Також жителям роздають необхідні матеріали для закриття вибитих вікон і дверей.

"Це просто черговий акт російського тероризму. Вдарити в час, коли люди на вулиці йдуть з роботи, по житловому сектору може лише російський терорист" – наголосив мер міста.

Раніше повідомлялося про трьох загиблих – 13-річного хлопчика та двох жінок віком 53 і 63 роки.

Під час атаки окупантів вибухова хвиля та уламки ракети пошкодили дев'ять багатоквартирних будинків, дошкільний заклад і приватні автомобілі.

24 особи отримали поранення, серед яких четверо дітей. Амбулаторно було надано медичну допомогу дев'яти дорослим і двом дітям, ще двом дорослим і двом дітям надавали допомогу у медичних закладах. Зранку 20 липня стало відомо, що один із постраждалих, який знаходився у лікарні помер.

Окрім того, як повідомив начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, 19 липня о 17:15 Мішково-Погорілівська громада Миколаївської області зазнала ракетного удару. Пошкоджено ангар на території фермерського господарства, також сталося загоряння сухої трави. Пожежу оперативно ліквідували вогнеборці. Постраждалих немає.

Раніше повідомлялося, що російські війська з ночі 20 липня атакували Харківщину. Під ворожим вогнем опинилася низка населених пунктів: у місцях влучань спалахували пожежі, руйнувань зазнала інфраструктура, адмінбудівлі, склади, зерносховище, понад 50 житлових будинків.

Нагадаємо, у ніч проти 20 липня РФ атакувала Україну дронами і ракетами: під ударом опинилися п'ять областей, повідомляється про прильоти по інфраструктурі.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader