В Україні затверджено нову форму автобусного квитка - Мінвідновлення
В Україні затверджено нову форму автобусного квитка - Мінвідновлення

В Україні затверджено нову форму автобусного квитка - Мінвідновлення

З 19 жовтня в Україні на автобусних маршрутах загального користування буде діяти квиток нового зразка.

Про це повідомив у Фейсбуці заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач, передає Укрінформ.

«Через три місяці, 19 жовтня, всі квитки на автобуси в межах України повинні містити такі елементи: інформацію про маршрут, вартість проїзду, реєстраційний номер квитка, час та дату відправлення і прибуття рейсу, дані про перевізника та оператора автоматизованої системи обліку оплати проїзду (якщо така працює), дані про страхування», - йдеться в повідомленні.

В Україні затверджено нову форму автобусного квитка - Мінвідновлення - Фото 1

Водночас скасовано норму щодо кольору та розміру квитка, тарифних зон залежно від виду сполучення. Тепер не має значення, якого кольору та розміру буде квиток – головне наявність обов’язкових елементів.

У новому проїзному документі також має бути вказано термін його дії у разі, якщо на маршруті є автоматизована система обліку.

Нові вимоги до проїзного документа затверджені наказом Мінвідновлення № 502, який набере чинності 19 жовтня 2024 року. Наказ повністю відповідає нещодавно підписаному Президентом закону, який запроваджує електронний квиток.

Усі перераховані вище дані мають бути у будь-якій формі квитка. Електронний також прирівняно до друкованого.

Наступний крок – затвердити технічні вимоги до автоматизованих систем обліку оплати проїзду, щоб вони були сумісними одна з одною та могли використовуватись громадами та перевізниками.

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні 5 червня 2024 року Верховна Рада 256 голосами народних депутатів ухвалила закон щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та в міському електричному транспорті.

Фото ілюстративне

Теги за темою
Транспорт
Джерело матеріала
loader
loader