У КМДА заявили про необхідність чесного розслідування трагедії на канатній переправі через Дніпро
У КМДА заявили про необхідність чесного розслідування трагедії на канатній переправі через Дніпро

У КМДА заявили про необхідність чесного розслідування трагедії на канатній переправі через Дніпро

Столична влада заявилапро необхідність чесного розслідування трагедії на канатній переправі через Дніпро. Надзвичайна подія сталась у неділю, 21 липня. 

Про це повідомляє КМДА. Людину, яка знаходилась на канатній переправі під час інциденту, досі розшукують.

В КМДА підкреслюють, що "ця трагедія не повинна ставати черговим предметом публічних маніпуляцій з боку правоохоронців, як про це вже свідчать публічні заяви органів прокуратури".

"Київська міська прокуратура у 2021 році через суд не намагалася скасувати роботу самого атракціону, лише оскаржувала результати інвестиційного конкурсу стосовно компанії-переможця та відповідне розпорядження КМДА від 11.01.2021 року", – йдеться в повідомленні КМДА.

Там також наголошують на тому, що сам атракціон на той момент ще не існував як такий. 

"Рішенням Господарського суду від 02.12.2021 року, залишеним в силі постановою Північного апеляційного господарського суду від 16.06.2022 та Верховного суду від 14.09.2022 року, у задоволенні позову органів прокуратури було відмовлено. Рішення суду в цій справі враховало наявність з боку учасника конкурсу необхідних дозвільних документів, що стосуються його діяльності", – зазначають у КМДА.

У столичній владі також звернули увагу на некоректність заяви щодо проектної документації. Вони розповіли, що її мав розробити переможець конкурсу, і на її основі отримати відповідні дозвільні документи в профільних держорганах та відомствах, як це встановлено чинним законодавством. І саме в частині дотримання цих вимог і правил має ретельно розібратися слідство.

"Місто співпрацюватиме зі слідством заради справедливого результату розслідування і недопущення таких випадків у майбутньому", – резюмували заяву в КМДА.

Як повідомляв OBOZ.UA, у неділю, 21 липня, у Києві обірвався трос атракціону-спуску через Дніпро.Людина, яка на ньому летіла, впала у річку, її розшукують уже кілька годин.

Нагадаємо, 19 липня на ставку в Бучі у Київській області потонула 40-річна жінка. Її тіло рятувальники підняли близько третьої години дня. За даними місцевих пабліків, жінка не змогла доплисти до берега й пішла на дно. У загиблої залишилося троє дітей.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader