Українська фірма продавала товари росіянам, скандальні деталі: підприємиць відбувся легким покаранням
Українська фірма продавала товари росіянам, скандальні деталі: підприємиць відбувся легким покаранням

Українська фірма продавала товари росіянам, скандальні деталі: підприємиць відбувся легким покаранням

Франківський районний суд Львова визнав Романа Дубіля, співвласника та колишнього директора львівської компанії "Техприлад", винним у торгівлі з Росією під час війни. Суд наложив на підприємця штраф у розмірі 170 тисяч гривень.

Згідно з вироком, опублікованим у судовому реєстрі, Роман Дубіль, який займав посаду генерального директора ТзОВ «Техприлад», визнаний винним у торгівлі з Російською Федерацією під час конфлікту. Він здійснював продаж товарів російській компанії ООО «Монолит», яка має ділові зв'язки з суб’єктами державного сектору економіки рф.

За розслідуванням, ООО «Монолит» є основним торговим партнером львівської компанії з початку 2014 року, і між ними були укладені угоди на постачання інструментів і обладнання для вимірювання, дослідження та навігації.

У 2022 році, під час активної війни, не дивлячись на заборону на торгівлю з росією, львівська компанія продовжувала постачати свої товари російській фірмі. У документах справи зазначено, що Роман Дубіль спільно з представниками «Монолиту» уклали угоди для продовження експорту через Республіку Болгарія за допомогою компанії «Alatli Warehouse», використовуючи фіктивні угоди з турецькою компанією «Digisat teknolojileri pazarlama ihracat ithalat Itd. sti» заздалегідь укладених.

Згідно з планом, після вивезення товарів з митної території України їх перевезуть на адресу транспортної компанії «Alatli Warehouse», розташованої у Республіці Болгарія, після чого через цей перевізник товари будуть фактично реекспортовані до ООО «Монолит» в росію.

Крім того, щоб уникнути санкцій, представники російського «Монолиту» у спільноті з Дубелем вирішили фіктивно постачати вироблену продукцію ТОВ «Техприлад» на адресу турецької компанії «Digisat teknolojileri pazarlama ihracat ithalat Itd. sti». Для цього вони зв'язалися з генеральним директором компанії «Digisat teknolojileri pazarlama ihracat ithalat Itd. sti» і уклали контракти між ТОВ «Техприлад» та цією компанією на фіктивні поставки товарів.

Надалі за вказаними схемами відбулось кілька поставок товару, кінцевим отримувачем якого була російська фірма «Монолит». Щодо гендиректора компанії «Техприлад» Романа Дубіля правоохоронці порушили кримінальну справу за ч.4 ст.111-1 КК України.

Справу розглянув суддя Олександр Величко, який визнав Романа Дубіля винним у торгівлі з російською компанією, призначивши йому 170 тис. грн штрафу без позбавлення права працювати на певних посадах та без конфіскації майна.

Джерело: zaxid.net

Останні новини України:

Теги за темою
Суд Корупція Львівська область
Джерело матеріала
loader
loader