Безкоштовне морозиво та розваги: Данія вирішила винагороджувати «вихованих» туристів
Безкоштовне морозиво та розваги: Данія вирішила винагороджувати «вихованих» туристів

Безкоштовне морозиво та розваги: Данія вирішила винагороджувати «вихованих» туристів

У столиці Данії, Копенгагені, туристів будуть нагороджувати безкоштовними напоями, їжею та розвагами, якщо вони будуть проявляти під час подорожі «екологічну відповідальність». Таку ідею подала міська рада з туризму і представила програму CopenPay, щоб спонукати туристів поводитися більш екологічно цього літа. Про це пише The Independent.

«Міське управління туризму Wonderful Copenhagen запровадило схему CopenPay, щоб цього літа спонукати туристів діяти більш екологічно», – пише видання. 

В акції беруть участь 24 пам'ятки, зокрема Національний музей Данії, громадський простір CopenHill, центр активного відпочинку на воді Green Kayak і фуд-хол Absalon. Туристи можуть отримувати такі нагороди, як безкоштовні кава, коктейлі, морозиво, прокат велосипедів, органічні страви, човнові тури і додатковий час катання на лижах на штучному схилі Копенгагена, як правило, в обмін на збирання сміття або прибуття в місто на екологічно чистому транспорті.

Як доказ «зелених дій» для отримання винагород туристи зможуть використовувати квитки на поїзд і фотографії, але організатори заявляють, що система CopenPay «побудована на довірі».

Пілотна схема CopenPay була запущена 15 липня 2024 року і триватиме до 11 серпня.

Як зазначає видання, столиця Данії , яка за рейтингом GDS-Index займає третє місце серед найбільш  еколоігчно розвинених міст у світі, має намір пропагувати екологічно чисту поведінку серед своїх понад 12 мільйонів відвідувачів.  Близько 62% містян у Данії  уже їздять на роботу велосипедом або громадським транспортом, а також беруть участь в екологічних заходах і волонтерять на міських фермах.

Раніше Державні залізниці Данії (DSB) активно працюють над зниженням свого вуглецевого сліду та переходом на використання відновлюваних джерел енергії. У рамках цих зусиль вони підписали важливу угоду з компанією European Energy про закупівлю частини електроенергії, яка буде вироблятись новою сонячною електростанцією на сході країни.

Джерело матеріала
loader
loader