Як зберегти банани: легкий спосіб продовжити свіжість фрукту
Як зберегти банани: легкий спосіб продовжити свіжість фрукту

Як зберегти банани: легкий спосіб продовжити свіжість фрукту

Ми всі знаємо, що банани швидко дозрівають. І з часом ці фрукти вдома починають псуватися і чорніти.

Якщо ви купуєте банани на початку тижня і хочете, щоб вони пролежали до наступних вихідних, є простий трюк, який допоможе зберегти їх свіжими довше. Про це пише видання eatthis.com.

Чому банани так швидко дозрівають?

Банани, як і багато інших фруктів, виділяють газ етилен, що є рослинним гормоном, який стимулює процес дозрівання. Фрукти та овочі, такі як авокадо, помідори та картопля, також виділяють етилен під час дозрівання. Тож зберігати такі продукти слід окремо від чутливих до етилену продуктів.

Як зберегти банани свіжими?

Щоб уповільнити процес дозрівання бананів, необхідно обгорнути їх стебла поліетиленовою плівкою. Це запобігає виділенню газу етилену. Зафіксуйте плівку гумкою для більшої надійності. Після проведення експерименту, Food52 виявили, що найефективнішим методом є загортання кожного стебла окремо. Після покупки бананів розділіть їх і обгорніть стебла пластиком. Коли банани досягнуть потрібної зрілості, їх можна зберігати у холодильнику, що дозволить продовжити цей рівень зрілості. Але пам'ятайте, що зелені банани не дозріють у холодильнику і після зберігання там вони просто почорніють.

Раніше OBOZ.UA розповідав, чим корисні банани.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader