Як уникнути пліснявіння фруктів та овочів: дієві поради від експерта
Як уникнути пліснявіння фруктів та овочів: дієві поради від експерта

Як уникнути пліснявіння фруктів та овочів: дієві поради від експерта

Це жахливе відчуття, коли ви йдете до продуктового магазину, обираєте свій улюблений фрукт і приносите його додому, а через день чи два виявляєте, що він запліснявів ще до того, як ви встигли ним насолодитися. Ця поширена проблема не тільки заважає вам насолоджуватися улюбленими фруктами, але й може призвести до марної трати грошей.

Чому фрукти пліснявіють так швидко? Цвіль росте у великій кількості води і кисню, тому швидкість пліснявіння фруктів зазвичай залежить від вмісту води у фруктах та способу їх зберігання. Наприклад, ягоди іноді пліснявіють найшвидше, тому що в них багато води, пояснює eatthis.com.

Рейчел Файн – засновниця To The Pointe Nutrition, поділилася дієвими порадами, як запобігти швидкому пліснявінню різних видів фруктів.

Як зберегти ягоди свіжими довше і запобігти появі цвілі

Такі ягоди, як ожина, полуниця та малина, можуть бути тими фруктами, які пліснявіють найшвидше, а іноді й найдорожчими в покупці, що дуже засмучує. На щастя, Рейчел є рішення, як затримати цей процес.

"Ягоди часто можуть швидко псуватися протягом літніх місяців. Щоб боротися з цим, спочатку промийте ягоди в контейнері під прохолодною проточною водою. Потім промийте їх ще раз, цього разу в розчині з однієї частини білого оцту і чотирьох частин води", – каже Файн.

Запобігайте занадто швидкому дозріванню бананів

Ще один поширений фрукт, який може зіпсуватися занадто швидко, особливо якщо ви купуєте їх у в'язці, – це банани. І часто ми приносимо банани додому і кладемо їх у миску для фруктів або на піднос на кухні, але Файн пропонує змінити місце і спосіб їх зберігання.

"З бананів виділяється етилен, який збільшує швидкість псування, тому для боротьби з ним розвішуйте банани так, щоб забезпечити приплив повітря і запобігти концентрації етилену в одному місці", – радить Рейчел.

Якщо ви все ж помітили, що ваші фрукти псуються до того, як ви встигли їх з'їсти, ви можете купувати менше за один раз і просто ходити в магазин трохи частіше. Або, як альтернативу, ви можете спробувати заморожені фрукти.

Раніше OBOZ.UA опублікував список продуктів, які зміцнюють імунітет.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader