Як уникнути пліснявіння фруктів та овочів: дієві поради від експерта
Як уникнути пліснявіння фруктів та овочів: дієві поради від експерта

Як уникнути пліснявіння фруктів та овочів: дієві поради від експерта

Це жахливе відчуття, коли ви йдете до продуктового магазину, обираєте свій улюблений фрукт і приносите його додому, а через день чи два виявляєте, що він запліснявів ще до того, як ви встигли ним насолодитися. Ця поширена проблема не тільки заважає вам насолоджуватися улюбленими фруктами, але й може призвести до марної трати грошей.

Чому фрукти пліснявіють так швидко? Цвіль росте у великій кількості води і кисню, тому швидкість пліснявіння фруктів зазвичай залежить від вмісту води у фруктах та способу їх зберігання. Наприклад, ягоди іноді пліснявіють найшвидше, тому що в них багато води, пояснює eatthis.com.

Рейчел Файн – засновниця To The Pointe Nutrition, поділилася дієвими порадами, як запобігти швидкому пліснявінню різних видів фруктів.

Як зберегти ягоди свіжими довше і запобігти появі цвілі

Такі ягоди, як ожина, полуниця та малина, можуть бути тими фруктами, які пліснявіють найшвидше, а іноді й найдорожчими в покупці, що дуже засмучує. На щастя, Рейчел є рішення, як затримати цей процес.

"Ягоди часто можуть швидко псуватися протягом літніх місяців. Щоб боротися з цим, спочатку промийте ягоди в контейнері під прохолодною проточною водою. Потім промийте їх ще раз, цього разу в розчині з однієї частини білого оцту і чотирьох частин води", – каже Файн.

Запобігайте занадто швидкому дозріванню бананів

Ще один поширений фрукт, який може зіпсуватися занадто швидко, особливо якщо ви купуєте їх у в'язці, – це банани. І часто ми приносимо банани додому і кладемо їх у миску для фруктів або на піднос на кухні, але Файн пропонує змінити місце і спосіб їх зберігання.

"З бананів виділяється етилен, який збільшує швидкість псування, тому для боротьби з ним розвішуйте банани так, щоб забезпечити приплив повітря і запобігти концентрації етилену в одному місці", – радить Рейчел.

Якщо ви все ж помітили, що ваші фрукти псуються до того, як ви встигли їх з'їсти, ви можете купувати менше за один раз і просто ходити в магазин трохи частіше. Або, як альтернативу, ви можете спробувати заморожені фрукти.

Раніше OBOZ.UA опублікував список продуктів, які зміцнюють імунітет.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader