Як очистити духовку від липкого бруду: простий спосіб
Як очистити духовку від липкого бруду: простий спосіб

Як очистити духовку від липкого бруду: простий спосіб

Будь-яка духовка, якою регулярно користуються, сильно брудниться через появу липких залишків жиру та бризок. На додачу вони ще й пригорають під час запікання і вже незабаром перетворюють прибирання кухні на досить непросту роботу.

Проте позбутись таких плям може бути простіше, ніж вам здається, якщо ви візьмете такий несподіваний засіб, як рослинну олію, та поєднаєте її з білим оцтом. Як скористатись ними для чищення духовки, розповів портал House Digest.

Експерти видання пояснили, що ці два інгредієнти утворюють потужну комбінацію, здатну видалити всі види липких речовин. Ними можна чистити також варильну поверхню та будь-які інші кухонні прилади, на яких залишаються жирні сліди.

Щоб видалити залишки прилиплого жиру з духовки, почніть з нанесення невеликої кількості рослинної олії на будь-яке місце, яке ви намагаєтеся очистити. Свіжий жир допоможе пом’якшити та зруйнувати пригорілий слід і полегшити його подальше видалення.

Після того, як ви нанесли олію, візьміть стару зубну щітку або м’яку щітку для чищення і механічно зітріть залишки. Після цього нанесіть на те ж місце трошки білого оцту і як слід потріть ним поверхню, щоби розчинити та змити рештки. Оцет особливо добре діє на нержавіючу сталь та скло, але може допомогти видалити липкі залишки з багатьох поверхонь на кухні. Кислотність оцту чудово видаляє жир і при цьому не пошкоджує щойно очищений матеріал. Завдяки його властивостям липкість має швидко зникнути. Наостанок промийте очищене місце водою, щоби прибрати всі сліди.

Експерти рекомендують очищувати таким чином духовку раз на тиждень, щоби не накопичувати складних відкладень. Це значно полегшить завдання обслуговування кухні та плити.

Щоб зменшити появу стійких жирних плям та липких залишків в цілому, добре провітрюйте кухню. Якщо жир легко накопичується на плиті, це може бути ознакою поганої вентиляції. Заразом перевірте, чи не забився фільтр вашої витяжки і за необхідності почистіть його.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як легко самостійно почистити кухонну витяжку.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader