Кулеба їде до Китаю на три дні шукати миру для України
Кулеба їде до Китаю на три дні шукати миру для України

Кулеба їде до Китаю на три дні шукати миру для України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідає Китай. Про це 22 липня повідомив речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий.

- Цього тижня їдемо до Китаю для переговорів щодо двосторонніх відносин і шляхів до справедливого миру. 23-25 липня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба здійснить візит до Китаю на запрошення міністра закордонних справ Китайської Народної Республіки Ван Ї, — написав речник міністерства у своєму фейсбуці.

Тихий розповів, що в ході зустрічей і переговорів сторони проведуть обмін думками щодо актуального стану та перспектив розвитку двосторонніх відносин. Головною темою обговорень стане пошук шляхів припинення російської агресії та можливої ролі Китаю у досягненні сталого і справедливого миру.

  • 30 червня президент Володимир Зеленський повідомив, що сьогодні бачить лише одну модель переговорів України з Росією — у вигляді тристороннього договору з посередниками.
  • 15 червня представник Китаю в ООН Ґен Шуан заявив, що Україні та Росії потрібно якнайшвидше "піти на поступки" один одному і розпочати переговори з приводу завершення війни.
Теги за темою
Китай МЗС України Дмитро Кулеба
Джерело матеріала
loader
loader