Пиріг з тіста філо – це елементарний десерт, для якого вам не доведеться нічого розкочувати. Основу ви зможете придбати в будь-якому магазині. А для начинки чудово підходять соковиті сезонні персики.
Ідея приготування смачного соковитого пирога з тіста філо з персиками опублікована на сторінці фудблогерки Юлії Сенич (yuliia.senych) в Instagram. Зверху потрібно додати вершков заливку.
Інгредієнти:
- тісто філо – 10-12 листів
- вершки – 300 мл.
- яйця – 3 шт.
- цукор – 4 ч.л.
- персики/нектарини – 2-3 шт.
- ванільний цукор – 10 г
- вершкове масло або олія для змащення листів та форми – 40 г
Спосіб приготування:
1. Тісто завчасно дістаємо з упакування та залишити за кімнатної температури на 20-30 хвилин для розморожування.
2. Вершкове масло розтопити до рідкого стану.
3. Змастити всі листи тіста.
4. Зібрати в гармошку всі шари тіста.
5. Скласти у форму, змащену вершковим маслом.
6. Для заливки яйця змішати з цукром, ванільним цукром і вершками.
7. Перемішати до однорідного стану.
8. Викласти персики в пиріг і залити заливкою.
9. Випікати за температури 180 градусів 45 хвилин.
10. В кінці присипати цукровою пудрою.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Заливний пиріг із персиками
- Шарлотка з персиками
- Пиріг з персиками на йогурті